0

Invasion of The Bodysnatchers

Elizabeth lever ett tråkigt liv med sin man Geoffry. Men just denna morgonen är han annorlunda. Nästan isolerad från henne. Vet han om att hon är involverad i en affär? Hon pratar med killen hon har en affär med, hälsoinspektören Benell. Han tänker inte så mycket på det men börjar snart få "fall" med folk som påstår att deras respektive beter sig udda. Att dom inte längre är deras partners...detta är bara början på en utredning som mycket väl skrämmer skiten ur både huvudrollerna och tittarna. Vem kan man lita på i en värld, där majoriteten tappat sin humanitet?
 
 
Jeff Goldbloom! Leonard Nimoy! Donald Sutherland! Veronica Carthwright! Fyra starka namn som gör mer än allt för att bära filmen till klassiska nivåer. Detta är 70-talets remake av en film med samma namn från 50-talet. Och huvudrollen i den filmen gör en cameo här. Bodysnatchers hyllas som en av de bästa remakes. Och en av de bästa science fiction-filmer som någonsin gjorts. Av utmärkta anledningar.
 
 
Jag kryper upp mig under filten och blir lite paranoid. Vi lever i ett isolerat samhälle idag. Känslokallt och presterande. Och vilka är människor och vilka är utomjordiska? Effekterna i filmen är vansinnigt skrämmande. Man får se hur kletet påverkar människor i en jävla äcklig och grotesk scen där blommor "spottar ut" tomma skal av oss. Tomma kloner som ska replikera våra "liv". Och slutet? Apokalyptiskt och förödande!
 
 
Denna rullen påminner och utsattheten i Halloween 3. Och skulle kunna vara en otrolig double-billing med filmen They Live som avslutning.
 
4 av 5 guldkameror!
 
Robin