0

Homeward Bound

Möt hunden Chance, en jycke med Marty McFlys röst somefter ha levt som vildhund nu fått ett riktigt hem efter ha suttit på häktet (hundgården). Familjen har även en katt, Sassy, som har attityd samt en golden retriver som styr reda på de andra två vid namn Shadow. Shadow och Chance kommer från 2 olika familjer som nu ska gifta in sig till en familj och det är trubbel på g, familjen ska flytta temporärt till San Fransisco då pappan i familjen har ett jobb på gång vilket betyder att alla  djuren ska få bo på en gård, nej de ska inte avlivas jag lovar de ska verkligen bo på en gård. Djuren lämnas på en jävligt fin gård och djuren blir förtvivlade när familjen sätter sig i bilen utan dem och Chance som redan varit övergiven en gång får extrema komplex.
Minns ni när Filmfett reviewade filmer där de sköt kuken av folk å hade sex med dockor å lik? vi har stort utval folk, ge oss pris!

Chance intygar de andra djuren att de är övergivna och värre blir det när gårdens ägare åker på något gårdsjippo, redneck stuff...troligen wrestling eller kor men Shadow säger fuck you och övertygar de andra att fly gården å leta reda på hemma. Snart  är de vilse i vildmarken. Snart hamnar de i fiskbråk med ett par vilda björnar, måste passera floder, hamnar nos mot nos med en puma och gruppen kan inte hålla samman när elementen är emot dem så snart är de även sepererade. KOmmer husdjuren kunna hitta varann? Kommer de överleva vildmarken? Och framförallt, kommer de hitta hem?
vi kör sequelen sen tar vi lite traumatiserande filmer, lugn å fin kära läsare

Homeward Bound the Incredible Journey är en sån där söt film som kommer få din mamma att säga "naaaw"  flera gånger under filmen och kommer från samma subbe som gav oss Halloweentown och ittle Giants sen gjorde han typ inget mer av värde. Jag ville så gärna se den här filmen som barn, den var på reklam innan filmer började på VHS format och nu, typ 20 år senare ser jag den, woho  och vad tycker jag?...den är så sockersöt att man får diabetes, ingenting går fruktansvärt fel och alla djuren är så gulligull, se denna med hund/kattägare, det kommer bli ett riktigt äventyr och lustigt nog så blev fåglarna hemma hos mig varje gång mer högljuda varje gång katten var i knipa som om de skrattade. Okay så filmen är bra, underhållande och till och med barnskådisarna är bra och det finns karaktär såsom Shadows ålderskomplex och Chances många jävla skämt som ja, är för barnen så för den äldre mognare tjommen som jag tycker blir lite mycket men som berättare är han bra som satan. Musiken är nästan perfekt till vad som sker på bild och det är en mycket harmonisk film och intressant nog finns det ingen riktig skurk bara själva resan,   Djuren är vältränade och fick troligen utstå mycket såsom den blöta puman, piggsvinstagarna ser för realistiska ut så chansen finns att de faktiskt slängde hundens fejs rätt in i ett piggsvin och scenen då kattjäveln nästan blir överkörd av ett tåg....detta var innan CGI så man får en dos av att faran är äkta eller jävligt realistiska dockor. Homeward Bound: The incredible Journey får 3,5/5 Guldkameror.
 
Markus