0

Return of the living dead

 
Det närmar sig 4de juli, Nationaldagen och folk ska fira förutom Frank och Freddy, Frank driver ett gammalt föråd där medicin utrustning finns såsom plastskelett och rullstolar till löständer. På stället finns även färska kadaver som säljs till militären och andra ställen som kan få nytta av lik. Just nu finns endast 1 lik men fler är påväg. Frank, den äldre och chef för lagret berättar historien om vad som hände på 60 talet och Night of the living dead utspelade sig tack vare en kemikalie som även nu finns inuti frysta kroppar som såklart befinner sig i källaren av detta lager.Såklart råkar det läcka och snart är det liv i liken.
BRAAAAINS

Ett gäng huliganer tänker festa på kyrkogården precis intil lagret och medans festen pågår kommer Franks chef och märker att det nu finns levande döda instängda i hans källare. Värre blir det ju fler som blir inblandade och de får id'en  att kremera en v zombierna, men då hamnar dess aska i atmosfären och regnar ner på marken...på marken finns det kyrkogårdar...
"Chuck, I never did like you. Oh, but God, hold me tight."

I min review till Pet Semetary sa jag att den inte var något bra val till Halloween kvällen men denna är raka motsatsen, roligt, gory, naket och framförallt ostig, det låter redan som en 5/5 film redan am I right? Zomie filmer är ett känsligt ämne om man pratar med mig, Alla Hyllar den bortgångne George R. Romero som kungen av Zombie filmer och till det svarar jag .....har du ens sett någon av Lucio Fulcis rullar? Visst ingen Zombi utan Dawn of the dead och helt ärligt är Romeros zombie filmer asbra....men Fulcis är bättre, speciellt City of the living dead och Zombi MEN Return of the Living Dead är nog den film vi alla kan komma överens om. Filmen som introducerade det populära konceptet att zombies äter hjärnor, att varje lem har eget liv och troligne något mer bjuder på en riktig underhållande stund med bra make up och en enstaka cool skrämmande scen, Karaktärerna är, trots att jag inte skulle kunna namnge en enda på rak arm jävligt underhållande och att det hela går upp till en militär nivå av kaos från att gå från ett litet roligt äventyr på ett lagerhus eller vad det är och såklart det dystra slutet. En rolig 80-tals rulle som både vet hur man driver med genren medans man uppdaterade den och visade mycket kärlek. Att se alla animatroniks och påhittiga sätt att döda zombies, du och dina vänner hade haft en awesome stund om du väljer denna som årets Halloween film. Retrn of the living dead får 4/5 Guldkameror.