0

Return of the living dead 2

S-Equal, am I rajt my fellow people? Return of the living dead blev som tur var en hit vilket betydde en mängd sequels men denna är den enda med komiska undertoner då resten av serien tog en seriös inriktning och anställde Yuzna från Re.animator och många andra H.P lovecraft insirerade verk. I första filmen så förvarades zombies i en tunna och denna film börjar med att militären transporterar ett stort antal tunnor varav en råkar ramla av flaket. Dagen därpå möter vi en ung grabb som blir mobbad ...av ett gäng mobbare som vill ha med han i sitt klubbhus? Dom jävlarna? Klubbhuset ligger docck på en kyrkogård. tillsammans hittar de tunnan och upptäcker liket som tunnan innehåller. Den mobbade grabben gömmer sig i et tmossaleum där han snart möter 2 gravplundrare som ska sälja skallar på svarta marknaden.
"Harvey, it wasn't my fault. We ran out of type O."

Från ingenstanns går dokctunnan sönder och snart har ånga från denna tunna spridit sig ut i atmosfären så precis som i förra filmen väcks zombies till liv av regnet. jesse som jag glömt att berätta att grabben heter möter en zombie  i en rätt grymscen pch de slår på stort med den bästa designen först, sedan vaknar resten och militären måste stoppa deras misstag än en gång.
 
"Get that damn screwdriver out of my head!"

Så vi har grabbar, en ung tjej i tajta byxor ensam hemma väntandes på pojkar, skumma typer på en kyrkogård, Barnen är de enda som  vet medans militären försöker hindra det hela. Filmen har coola scener såsom när Jesse möter den första zombien, scenen då alla zombies reser sig är jävligt grym men endå smårolig då en zombie råkar falla ner i en grav, aldrig sett det hända innan.  Tyvärr är förra filmen bättre, högre budget och hade detta varit det första inslaget av serien tvivlar jag på att det hade blivit någon serie alls. Det som gör filmen är stunder, små stunder då och då,  masker och smink är rätt bra gjort, bättre än vad jag trodde det skulle vara men storyn är rätt medioker, det finns inget nytt som gör det spännande, det är en vanlig zombie rulle med bra smink, karaktärer du sett innan och helt enkelt ett inslag i mängden med bra effekter.Humorn är inte lika bra som i första där dumma karaktärer bara kändes naturliga, vi har 1 dum karaktär här som går till överdrift utan att bli dålig men jisses, han hade behövt tonas ner ett antal grader. Precis som i Night of the living dead slutar det med att alla våra huvudkaraktärer är fast i ett hus. I Första delen var det ett skämt om att hela filmen var pga att en doktor ville vara cool å visa en yngre elev något fränt, det är kul i sin helhet men här är humorn mer haha handen gav fingret men int elika roligt som i Evil Dead 2. Return of the living dead Part 2 får 2,5/5 Guldkameror, sebar men den första är massivt bättre.
 
Markus