0

Poltergeist

 
Herr och Fru Freeling med deras 3 barn, en tonårsflicka, en grabb å deras yngsta dotter är den typiska kärnfamiljen i ett simpelt hem i hjärtat av USA. En kväll börjar den yngsta dottern, Carol Anne  prata med tvn där det inte är något annat på än myrornas krig. Skumt men barn är ju barn. Livet går vidare, hushållets undulat dör, det är match på tv å äldsta dottern Dana är trött på familjelivet.... innan man vet ordet av dock så sitter jävla Carol Anne framför tvn och pratar med myrornas krig och dagen därpå har alla kökets stolar börjat leka tetris.
"They're here."

Mamma Diane  börjar bli paraonid över att familjens hem är hemsökt då fler och fler skumma ting sker.men en kväll tar det hus i helvete när barnens garderob lyser upp och suger in Carol Anne i ljuset...sedan är hon borta och deras enda ledtråd är att tvn spelar myrornas krig. Detta kräver Ghostbusters! Men den filmen är inte gjord än så några spökjägare får fixa skivan men de är sämst i huvudet så de ringer in ett proffs.
"This house is clean."

Kan jag gå en hel review utan att nämna förbannelsen som sägs hemsöka denna filmserie? Fuck it it's a challange, så förutom förbannelsen som jag inte skulle nämna har vi en udda kombo, Tobe Hooper som inte fick mycket talan och Steven Spielberg som sågott som tog över hela filmen beroende på vem man frågar för att skapa ....en skum film...en barnvänlig skräckis....fast för grotesk för barn och för lighthearted och E.T liknande i atmosfär för att vara en rent av skräckis men lyckas endå vara en skräckklassiker med många klassiska monster såsom trädet, clownen och innehåller flera minnesvärda scener som den med stolarna eller dne när snubben drar av sig hela jävla facet framför spegeln, och inget av dessa är från nowhere, de byggs upp skitbra i filmens början tills deras stora scen. Skådisarna är bra och som vanligt är Craig T. Nelson filmens scene stealer men han får hård konkurans av effekterna och Zelda Rubinstine som spelar mediumet som räddar dagen. Är du skräckfanatiker så har du säkert redan sett filmen å är du skräckfanatiker och inte sett filmen så får du lämna in din bricka på mitt kontorsbord innan 9 imorgon, y'er  fired. Poltergeist får 4/5 Guldkameror.
 
Markus