0

Night of the creeps

Sent 50-tal krashlandar ett intergalaktiskt rymd virus på jorden och infekterar en ung man, den första denna infekterade person gör? Mördar en ung flicka på dejt.....klippt ca 25 år fram i tiden, det är nu 80-talet och 2 nördar vid namn Chris och J.C som är fulla på billig sprit och hormoner spanar in brudar utanför deras liga. Det är fest och de måste såklart komma in i en studentkår och i uppgift får de i uppdrag att norpa ett lik  från forskningsavdelningen. Det enda de gör där dock är att töar upp en kropp som ligger nerfrusen i ett skumt labb, denna kropp är samma person som blev överfallen av utomjordiska bakterier och såklart släpper de lös viruset och nu är hela skolan i stort trubbel.
"I got good news and bad news, girls. The good news is your dates are here....."

Vi träffar den skruttiga snuten Ray Cameron som är veteran i the force, grovt alkoholiserad och föredetta beundrare av flickan vi såg mördas i början av filmen, ett minne som hemsöker honom snart 30 år efter det först skett. med ett simpelt "thrill Me" får han veta exakt vad som hänt i skolans avstängda källare. Det vandrande liket som töades ut i källaren försvinner och lämnar ett lik efter sig...men ett mord är inget mord och filuren som styr den avlidna kroppen är sugen på blod och värst av allt är att den smittar av odöd. Det är upp till Tom Atkins och 2 nördiga tonåringar att rädda dagen.
".....The bad news is they're dead"

Tom fucking Atkins får denna annars mediokra 80-tals rulle, den är underhållande och ett bra val för filmkväll men bjuder den på något speciellt? Nä förutom en rätt rolig kombo av sci-fi och zombies i collage miljö, it was an easier time. Att filmen inte bjuder på något WOW är inget negativt, den gör sig gott som en i mängden och tål att ses fler än 1 gång.  Vi får som 80-tals filmer brukar utlova bra soundtrack, tuttar, bra gore effekter och en simpel story med karaktärer du sett 45 gånger innan bara denna månad. Tom Atkins är dock det första och på rak arm enda som gör filmen något mer än en simpel skräckis, med hans närvaro blir det en underhållande rulle att dela med sig av såsom Pappa Älskar film delade med sig av den till mig...and here we are, the circle is complete. Night of the creeps svävar mellan lättglömd till minnesvärd men den kommer alltid vara et tpassande val om du vill se en kul skräckis. Night of the Creeps får 3/5 Guldkameror.
 
Markus