0

Mindhunter s2

Vi fortsätter den mörka resan in i psyket hos galna inlåsta seriemördare. Men också på det mer personliga planet.

FBI-agent Holden Ford får äntligen ha sin intervju med Charles Manson, vilket han sett som ett mål. Och Bill Tench börjar ifrågasätta sin partners sätt att arbeta. Han bryter som regler, stänger av bandspelaren och ställer inofficiella frågor. Och bossarna vill att Ford måste jobba tillsammans med Tench oftare för att kunna hålla honom i tyglarna. Dessvärre sker något brutalt i Tenchs familj och han måste hantera en personlig kris som tyvärr inte fungerar med hans yrkes arbetstider.

Tench är utan tvekan det vinnande kortet. Han är en lågmäld och relativt fyrkantig karaktär. Men samtidigt mer socialt anpassad än hans stela motpart i Holden Ford. Däremot är dramat på hans hemmaplan jävligt mörkt och invecklat på ett mer känslomässigt plan. Och det utvecklar en jobbig relation till hans fru och son. Någonstans måste det brista och som tittare vet man hur pressad han blir till att hitta en lösning, som måste betyda ett offer. Hans karriär eller familjeliv.

Det är en jävulskt vass serie med ett sjukt bra fall som dom ska sätta tänderna i också. En rad mörkhyade barn har försvunnit och INGEN vet NÅGOT. Det hela spårar ut fullkomligt för polisen och återigen påverkar detta Tenchs liv.

Det är en sjukt bra säsong och om det kommer en trea så undrar jag om den kommer hålla måttet. 4 av 5 guldkameror

Robin