0

Joker

 
Vårt sista inlägg för årets skräck-tema, signerat Robin Andersson. The Joker är en högst aktuell film och det är inte ofta vi på FilmFett är så aktuella...Att vi ens vet vad en dator är...det är ett under.
 
 
Arthur Fleck är en dyster och märklig man. Han försöker le sig genom livet och vill bli komiker. Men i ärlighetens namn är han knappast någonsin glad. Och med psykisk ohälsa så vet han inte hur man ska bete sig i normala grupper och sociala sammanhang. En dag blir han misshandlad på jobbet som underhållare/clown. Och detta påbörjar en resa där olika händelser påverkar honom och hans syn på livet och lycka. 
 
Joker är ju en karaktär från Batman....såklart. Men vad jag gillar med denna filmen är att den fokuserar enbart på Joker och hans mentala ohälsa. Ju mer vi ser av honom desto mer inser vi hur sjuk han verkligen är. Och saker driver honom mer och mer mot galenskapen. 
 
 
Det finns inte mycket att säga om filmen. Den har fått stämpel som kontroversiell, men det tycker jag nog inte den är. Däremot en lätt film att se, då många kanske ser den med sina barn utan att inse hur mörk den är. Men det är ju deras problem. Själv gillar jag den starkt då den gav tillräckligt med obehag för att bli jobbig att se på, men ändå inte för mycket som Taxi Driver.
 
4 av 5 guldkameror
Markus, däremot, var inte lika engagerad av filmen och tycker dess hyp inte levererar. Och det kommer från samma kille som tycker Marvel förtjänar dess beröm...
 
Robin