0

Howling

oh boy, jag rekomenderade denna som en av de 10 mest passande filmerna till Halloween och nu kan jag ju inte sitta här och klanka ner på den ...eller kan jag? KOmmer jag? Ska jag? Robin har redan reviewat Werewolf in London så jag tar den andra bra Werewolf filmen från 80-talet. Välkommen till 80-talets Los Angeles där en seriemördare härjar vilt. Eddie som mördaren är känd som är betuttad i ett nyhetsankare vid namn Karen White så hon hjälper polisen genom att agera lockbete. De bestämmer sig för att ses på en biograf som visar kramisar fast den ena parten inte vill så att säga... Eddie haffas och Karen får psykiatrisk hjälp och tillsammans med sin man skickas de till ett terapiläger.
"She walked past you like a bitch in heat!"

På detta läger finns det fullt av skumt folk som gillar partaj men under natten hörs mystiska ljud.Hemma i LA försvinner Eddies kropp. Snart blir Bill, Karens man/pojkvän eller något biten av en varg under en skogsrunda och börjar konsumera massor av kött, har sex med en kultledare mitt i skogen och är nu med i en vargkult, oh yeah nu börjar vi få lite varulvsaction i denna varulvsfilm!
"A secret society exists, and is living among all of us. They are neither people nor animals, but something in-between."

Det är inte ofta vi här på filmfett börjar i mitten, vi har redan sett Howling 3 för år och dagar sedan. Är du ute efter en riktigt ryslig varulvsfilm får du vänta för det dröjer verkligen innan något saftigt i varulvs vägar sker i denna filmen och hade det inte varit för titeln hade varulvselementet varit en suprise. MEN när vi väl får se varulvarna? Whohwie det är då filmen går från seg röra till 80-tals klassiker, de sitter även och glor på Wolfman, scenen då de disskuterar varulvar såklart...lite sammanträffande får paret ett samtal direkt om att en karaktär blivit biten av en varg... lite för sammanträffande för min smak. Hur säljer jag, en simpel snubbe som ser film oftast en film som denna? Vi har bra och klassiska skådisar såsom Robert Icardo, Dee Wallace, Dick Miller och Jphn Carradine och många fler, vi har naket, vi har grova effekter och musiken är inte hemsk den heller. Frågan är ju, en stor debatt, vilken är bätre? Warewolf in London eller Howling? och det beror på vad du vill ha, Warewolf är mer en bodyhorror film medans denna är mer....popcorn underhållning med mindre fokus på vad det gör med ens psyke och specialiserar sig mer på mer oftare. Båda filmerna har fantastiska effekter, men endasr Warewolf hyllas för denna och denna .... denna har ju nästan bättre, om inte lika bra åtminstone . Howling få inte vara lika tidlös som American Warewolf men den har mer omseende faktor än sin brittiska kusin och helt klart kan detta vara en av Joe Dantes bästa filmer när den väl kommer till varulvsdelen. Howling får 3,5/5 Guldkameror.

 
Markus