0

House 2

En ung man vid namn Jesse ärver ett hus som varit i hans familjs ägo sedan urminnes tider, den första kvällen blir mindre lyckad då han mitt i natten skadas....av ett strykbräde...HOLY SHIT HAN FICK STRYK AV ETT STRYKBRÄDE. Senare anländer ett par fulla kompisar till Jesse och hans flickvän som ska bo ett tag tillsammans med sina vänner i det stora huset. Jesse och kompisen Charlie (spelad av Jonathan "jag smälte i Fright Night" Stark) börjar undersöka legender om en gömd skatt som Jesses förfädrar gömt undan och det ena leder till det andra och de gräver upp en cowboy släkting till Jesse som kommer tillbaka till iv med hjälp av skatten, en kristallskatte.
catapiller puppy, yes Im as drunk as the screen writer

Snart blir det Halloween fest och Jesse gömmer undan sin släkting men skallen har krafter och öppnar portaler till andra världar, för på Halloween festen anländer en grottman och snor skallen till dinosaurie tiden och u måste våra okunniga hjältar hämta tillbaka skallen....en sak leder till en annann (det är en sån film) och snart har de huset fullt av Pteradactyler, stora larver med hundansikte, Cliff ifrån Skål! och Astec prinssessor....å ey helt plötsligt har vi en bov i dramat.
it's so cuuuuute
Tarre må ha gett mig en inblick i House jag inte sett innan men mitt ord står, House 2 är den bättre filmen för en enda anledning....det är en perfekt Halloween film, monster, fester, flera olika miljöer, humor, zombies, en skurk som inte är jättediabolisk utan mer en ....rival än ett monster som i första House. Medans första House verkade vilja lägga mer fokus på story än på skräck så har denna slängt skräcken helt åt helvete, vi har monster, vi har zombies men INGET är läskigt, detta är dock inte dåligt då just i detta fallet är filmen jävligt sevärd endå, Hade de försökt så hade de nog misslyckats totalt(se House 3-4)  men här, det är fest, det är olika miljöer, zombies, monster, humor det är en halloween film som passar bra för vilken filmgrupp som helst, typ filmvärldens motsvarighet till en rolig Halloween fest, ingen är rädd på en Halloween fest trots att poängen med halloween är att skrämma och skoja med varann. Filmen har bra effekter och småroliga karaktärer, inget är uppenbart dåligt utan alla karaktärer har en roll att spela, vi får bra dialog samt spänning och humor blandat med karaktärer som ändras under filmen. Skurken är dock lite svagt uppbyggd, han nämns sedan vips är han huvudfokuset från ingenstanns, han närvarar lite men är inget större hot under majoriteten av filmen, och detta är det enda klagomål jag kom på efter att ha försökt ett tag. House 2 är en cool rulle som är en av de bästa valen till Halloween kvällen och på rak arm, Helt klart top 5 Halloween rullar att se, då den tävlar med bla. Halloween, Halloween 3,  Suspiria och nästa film vi kommer ta en titt på....tills dess får House 2 4/5 Guldkameror.
 
Markus