0

Ghoulies

I Brist på andra skräckserier så hoppar vi in i Ghoulies, en filmserie från Gremlins eran som har 4 inslag och i filmfetts hastighet planerar vi att ha hela serien färdig reviewad år 2032 så häng med från början vet jag! Under en satanistisk ritual ska en kultledare offra sin egna son men han avbryts av sin fru aka barnets mamma som offras i barnets ställe.  Barnet förs bort och uppfostras av en kultmedlem och 18 år passerar så nu är barnet uppvuxet till en ung man vid namn Jonathan, som ärver kultens högkvarter efter sin far/kultledaren dött. Tro fan Jonathan hittar källaren där alla ritualer skedde jävligt fort medans hans flickvän anordnar en stor inflyttningsfest! Festen tar en paus då Jonathan får en idé att utföra en ritual med material han hittat i satanist källaren.

Under kvällen väcker de liv i några varelser som våra hjältar inte märker av först men kvällen blir bekymmerlös....jippi, skäckfilm... Men Jonathans nyfikenhet till källaren gör att han årervänder ner dit och lär sig mer och mer om satanismen och snart förändras han från en top student till en gudalös satanist som inte ens går i skolan och får även kontroll över ett pack av demoner, precis som hans far, filmens titelkaraktärer, Ghoulies.
 
When you wake up early in the morning and James Corden still has a career

Ah Charles Brand, du och dina monster rullar, ja detta är från samma snubbe som gav oss Evil Bong, Puppet Master och GingerDead Man levererade denna film ett år senare efter Gremlins kom ut och blev väl poppis nog att Critter lånade en av filmens mest kända scener, toalett scenen, till sin egna film. Ghoulies är en sak och endast en sak, 80-tals cheese, den är verken rolig eller läskig men monster effekterna och den mixade tonen med scener som försöker vara läskiga blandat med typisk frat boy humor från en dålig Animal House kopia. Den bästa scenen och den mest välgjorda är helt klart då kultledarens lik poppar upp ur underjorden men denna är inget märkvärdigt utan en scen jag på yngre dagar och den gillade jag, det tog mig som vanligt 10 år + att faktiskt se filmen från start till slut. Såg du Laserblast?...okay det är mer troligt att du såg denna än den röran, men likheterna är strålande när det gäller karaktärens sprial till galenskap från ung attraktiv kille till rena rama Gollum med påsar under ögonen och ovårdat yttre.Monstrerna då? hur är de? Um, du vet Troll? Filmen som fick uppföljaren Troll 2? De bästa dokorna ur denna film ser typ lika bra som bakgrundsdockor från den filmen så en fattig mans Troll  är vad man skulle kunna kalla denna film  (Båda filmerna delade visst producent, Charles Band) och de gör inte så jätte mycket, det dröjer länge innan vi får någon creature action och filmens riktiga skurkar är människor, något vi inte vill ha i en creature feature men den sista 30 minuterna är underhållande dåligt monster kul med tungan rätt i munnen och ost i överlag. Ghoulies får 2,5/5 Guldkameror, jävligt seg på att bli underhållande.
 
Markus