0

Extremely Wicked, Shochingly Evil and Vile

Fyfan för denna titeln. HUR ska man komma ihåg den när man söker på dess namn i Netflix bibliotek? Nåväl...hur är filmen om Ted Bundys relation till hans fru?

1969, Seattle. Liz, en ensamstående mamma springer på en charmig man som heter Ted Bundy. Han umgås mycket med henne och hennes dotter och familjelivet kunde inte bli bättre. Så varför är han i polisens lista på misstänkta i en rad olika seriemord på flickor som försvunnit?

Filmen handlar mest om hur Liz (Phil Collins dotter Lily Collins) ser hennes man (Zac Efron). Han är charmig och visar ibland vissa tendenser på humör-skiftningar, men inget allvarligt. Och det är nog mitt andra klagomål efter den jävliga titeln. Han är lite för charmig. Det blir lite för oskyldigt berättat. Men visst blir han mer manisk i rättegångs-salen, som är filmens starkaste delar.

Annars är filmen jävligt intressant ändå. Hur folk tänker och väljer att se saker i livet. Och vissa val som Bundy gör under filmens gång är intressanta, även om vi aldrig får ta del av hans mord. Eller...tja...kanske ett mord.

3,5 av 5 guldkameror

 Robin