0

Color of Night

Bruce Willis i en erotisk thriller som vill verkligen vara Basic Instinct. Och en film som gett Markus lite dåliga vibbar av olika anledningar. Men nu dyker vi ner i...skiten...

Willis, i filmen kallad Bill Capa, en psykolog. Hans klient tar självmord från ingenstans genom att hoppa ut genom fönstret på hans kontor. Efter detta är Bill färgblind från färgen röd. Hans kompis Bob är en mer lyckad psykolog och har en speciell hjälpgrupp som Bill går med i. Här får vi se creme-dela-creme av skådisar. Lance Henricksen, Brad Dourif och Scott Bacula.

Men en kväll mördas Bob i sitt kontor! Och alla andra av hans klienter i gruppen dör, en efter en! Samtidigt som Bill blir kåt i en kvinna från ingenstans.

Filmen går från 0-100 från ingenstans i vissa scener. Som när Bill frågar varför Lance Henricksen är i gruppen och Lance börjar asböla från ingenstans. Och i nästa scen slutar han abrupt. I en scen får vi tydligen se Willis....willy. Men det minns inte jag. Kanske för jag nickade till en del under filmen. Däremot gråter han också i ingenstans.

Dialogen är hemsk. Riktigt jävla hemsk. Och lika rutten som vissa scener. Filmen pågår för länge med klyschor och ”överraskningar” som är ytterst charmiga i sin humor. Finalen är rätt cool och i en bättre film hade den varit intensiv. Men vattenskadan är redan gjord och vi har fått kackelackor i våra köksvaror. Det är dags att flytta och allt ligger i lastbilen. Så nej....Color of Night var redan förstörd innan slutet.

1,5 av 5 guldkameror

Robin