0

Blob

(null)

Välkommen till Amerikansk småstad nummer 45, där har vi ett collage där folk spelar boll å även den lokala moppepojken som kommer spela roll i storyn sen, och även ett lokalt café där vår huvudkaraktär Meg jobbar. En mörk natt landar en astroid precis utanför den lilla staden och luffaren som hittar den stora stenen hittar såklart en gäggig livsform i den och blir The Blobs första offer.Möt turturduvorna Paul och Meg, collage ungar som ska på sin första dejt, Paul är skollagets sporthjälte och Meg är tjejen alla faller för....deras dejt slutar illa då för luffaren som hittar blobben hamnar framför bilen och nu måste Paul, Meg ta med luffaren som de inte vet bär på blobben och även vandalen Brian som vi sett tidigare i filmen.
Badges? We dont eat no stinkin badges

Brian sticker snart och luffaren får hjälp på sjukan men Paul och Meg stannar natten lång...stort misstag, snart börjar luffarens medvetslösa kropp agera skumt och hela kroppen frätits bort...värst av allt...blobben är borta och lös i sjukhuset.....snart lös i staden och ingen går säker....
" Ello'ove, give us  a snugg"

OOHHHH denna film har jag velat reviewa ett tag men som vanligt är jag sämst å lätt distraherad. Vi har en vanlig skräckis, en av de där filmerna KIller Klowns gör homage till, småstad, en vigilante som räddar dagen, fyllot som vet vad som pågår och vuxna som inte lyssnar föränn det är försent. Filmen är rolig, är det härifrån de fick det där skämtet om killen som köper kondoer och får veta att apotekaren är sin dejts pappa? de gör det skämtet här i. Blobben fräter nu folk, i groteska fantastiska effekter, god damn jag älskar effekt jobbet i den här filmen, man ser hur människorna verkligen lider medans de frätsbort.....jag kunde inte låta mer sardistisk om jag ens försökte. Slår den orginalet? fuck yeah trots att de följer samma story, ungdomar som vet och vuxna som vägrar lyssna men med gore effekter man smälter för. Manuset är kanske inte det bästa, det är rätt simpelt, smårolig och erbjuder det man vill se i en 80-tals skräckis. Manuset, speciellt de genuina ungdomarna och dialogen är inte dålig, speciellt inte skurkens tal. men inte så minnesvärda, du sitter mest å väntar på specialeffekterna och väntan är mer än värt det. Borta är det uppenbara  slimet ersatt med något HP Lovecraft skrivit på dass helt enkelt. The Blob från 1988 får 3,5/5 Guldkameror, kunde haft bättre manus och storyn är lite väl simpel då mycket av det är för inspirerat av -58 versionen men vad vi får är en underhållande effekt film. Backstoryn och skurken är jävligt intressanta med.
Markus