0

Valdemar

Söndag. Vissa är säkert lite bakis och har lite ångest. Det som brukar hjälpa mig är att se en lågbudget-film som är tillgänglig på gratis och tillgängligt youtube. Uhm....nä, ni fattar nog! In kliver Valdemar, av Dark North Pictures.
 
 
En fiskare står vid en vacker sjö och fiskar lite men får en ölburk inkörd i magen av en mysko snubbe med huva. Var detta en kommungubbe? Inte riktigt. Filmen fortsätter där slasher-filmer brukar. En stuga mitt ute i svensk natur. Och den bebos av 2 par. Dom lyckas övertala stugans ägare om att bo där ett tag till, men först måste dom se honom dricka deras whiskey och berätta en historia om marken och den ohyggliga varelse som påstås leva kvar här. Tydligen vandrar en våldsam varelse runt i ett närliggande område. Och såklart tar det hus i helvete i finalen!
 
 
Dark North Pictures vet exakt vad dom är. Amatörer som älskar att göra film. Och dom gör faktiskt riktigt bra filmer. Påhittiga med deras 20-minuters underhållning av schlock och fantasier. Bra och blodiga döds-scener, undervattens-scener som får mig undra hur dom vågade göra det. Och det händer typ saker hela tiden!
 
Filmens svartvita flashbacks är sköna, även om filtret tyvärr försvann helt plötsligt i en flashback men kom tillbaka igen i scenen efter. Scenerna i stugan är lite flummigt filmade i jämförelse med resten av filmen. Ljudet är dessutom ganska dåligt på sina ställen, men ljudredigering en jävla mardröm.
 
 
Det låter som jag klagar mycket, men i ärlighetens namn bortser jag från de tekniska delarna i lågbudget-filmer. För här syns det att dom har haft skoj som fan, med bra blodeffekter och dom vet exakt vad dom är och vad dom kan göra. Älskvärt!
 
Här är hela godheten!
 
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin