0

Three Billboards outside Ebbing, Missouri

Nu stänger vi dörrarna till spökhuset och går vidare till "vanliga" filmer på Filmfett. Och ni som läser från vår sida vet att "normalt" inte är "normalt". Men i detta fall är det just normalt jag menar.
 
 
Mildred, en bitter kvinna, hyr 3 stora affisch-plakat på en landsväg mot sin hemby. Vad som står på dessa skyltar väcker uppmärksamhet. I korta drag är det kritik mot polisen för att dom aldrig undersökte mordet på hennes dotter. Däremot tar det hus i helvete då byn hon bor i vet om att polischefen, som kvinnan hängt ut, är döende i cancer.
 
Det finns tre extremt starka syner under filmens gång. Mildred, som är den bittra kvinnan. Provocerande utan att bli irriterande. Galet bra spelad av Frances McDomrand. Polischefen som är en sympatisk, men döende Woody Harrelson, som verkligen inte vet hur brottet ska behandlas. Och Jason, en rasistisk jävel till polis. Spelad av Sam Rockwell.
 
 
Frances och Rockwell vann varsin oscar. Och det gjorde att jag var rädd att detta skulle bli oscars-bait. Men tro mig, det är den inte. Detta är en mörk komedi blandad med mörkt drama. Känslosam men aldrig för överdriven eller ångest-driven på något sätt. Däremot blev jag sjukt indragen i prestationerna, vilket är lustigt när man tänker på hur simpel storyn är.
 
Ja, detta är lätt en av de bästa filmerna på de sista tio åren. Magi!
 
4,5 av 5 guldkameror.
 
Robin