0

The Guyver

För evigheter sen så kom Aliens å planterade människor på jordens yta som supervapen, i vissa mäniskor får genren Zoanoids som gör att de kan förvandla sig till monster soldater. Zoanoidernas ledare vill nu ta över världen och det enda vapen vi har är The Unit, en superdräkt som gör att den som bär dräkten blir super människan The Guyver och Zoaloiderna vill åt denna dräkt men en doktor har snott den och flytt, Doktorn mördas av Zoloidernas onda herre Zolords närmsta hejduk men gömmer dräkten innan det som senare hittas av en CIA agent vid namn Max Reed spelad av Mark Hamill i porrmustach. Max går till doktorns doter som driver en dojo och berättar om faderns död och där möter vi Sean Barker, dotterns pojkvän som är en student på dojon. Doktorns väska som ska innehålla Guyvern tas till den onda ledaren men i väskan finns endast en brödrost och nu är han dyngsur.
EPIC RAP BATTLES OF HISTORY behöver göra en Mcgyver vs Guyver

Sean tar själv på sig uppdraget att söka reda på ledtrådar gällande sin framtida styvfars död men hittar endast Guyver dräkten och tur det för snart blir han attackerad av ett street gang och dräkten förvandlar honom till The Guyver, De ondas fiende number one, hans styrka och uthållighet ökar med typ 100%. Det är en dräkt som planterar sig i nacken och aktiveras såfort den som fått impantatet är i knipa. Då Alienserna inte hittar dräkten så ger de sig på doktorns dotter vilket råkar vara Guyverns flickvän...nu är det personligt!
The ooze is now classified as a drug in 34 states, texas isnt one of them

HOLY SHIT VILKA PRAKTISKA EFFEKTER, monster deisgnen är cool men sen är det som en ....billig godzilla film med normalstora monster? Och holy shit vilket cast vi har, Mark Hamill i porrmustach, Skräcklegendaren Michael Berrymore från Hills Have Eyes i rollen som högt uppsatt Zoloid., David Gale soom vi alla bör känna till som skurken i de första 2 Re-Animator i sin galnaste roll hitils, seriöst värt att se filmen bara för Gales framträdande som Ufornas ledare. Påtal om Re-Animator poppar Jefferey Combs, Herbert West han själv upp i en mindre roll. The Guyver är så jävla underhållande, trots att den är från 1991 så skriker den 80-talet i den där skumma tidsperioden då vi övergick från 80-talet till 90-talet.... Humor och action samspelar i en kliché fylld story som taget från japan med endast leverans avgift som skillnaden. I Det stora hela är The Guyver en simpel orgin story, jag ogillar vanligtvis dessa då det finns överdrivet många och  det är något vi ser mindre av dessa dagar men gud vad många det finns, och fler kommer... (tack Captain Marvel) men denna... är åtminstone rolig och förstårlig + att vi har establiserade skurkar som vi slipper se skapas och bara är ute efter en sak, världsherravälde för att vara ond är kul, och ja det märks att Gale har kul i denna roll som huvudskurk då han briljerar i varje scen och stackara Berryman som får ta smällar och glopord och endast dessa 2 gör att jag sörjer att Guyver aldrig fick en animerad serie för dessa 2 karaktärer får jag aldrig nog av. Se the Guyver det är som ett amerikanskt och japanskt kärleksbarn med Mighty Morphin Power Rangers fast för vuxna, en perfekta förklaringen fast med mycket mer humor och bra skådisar. The Guyver får 3/5 Guldkameror.
 
Markus