0

Pumpkinhead 2: Blood Wings

För massa år sedan mördades en vanskapt pojk vid namn Tommy av ett par coola 50-tals swaggers för han var utvecklingsstörd. Tommy matas av en häxa som bor i närheten och verkar endast röra sig i slow-motion. Tommy slängs ner i ett hål och dör sen så förflyttas vi till 90-talet. Vi möter stadens nya scheriff, Sean med fru och ignoranta dotter, det är inte alltid pappa vet bäst med henne vettu då hon är orsaken till att de flyttade från första början.Denna New York brutta blir snart poppis med de lokala tuffingarna och skapar odåg. De hamnar brevid det där hålet Tommy dog och Sean avbryter dem, det är då vi får veta att ledaren för sin dotters gäng är stadens domares son. Vem är stadens domare? Ledaren i gänget som mördade Tommy får vi veta sen! DUN DUN DUN. Samma kväll åker gänget ut på vägen, råkar köra på häxan som vi såg i början som kör en Jag vet vad du gjorde förra sommaren och försvinner. Ungdomarna ger sig ut för att leta efter henne men hittar bara hennes hus, och i huset hittar de en satanistisk trollformsbok.
"I wanted more...until I got more...." - Markus review av Pumpkinhead serien

En sak leder till en annan, ungdomarna gräver upp Tommys lik, och lämnar de häxans hus i eld och lågor, med häxan inne i elden, detta leder till att Tommys lik återupplivas aom Pumpkinhead, en demon som endast lever för att utföra hämnd på den som den är blodsfrände med. Pappa polis Sean blir den som leder utredningen av mordbranden och alla som var med om Tommys avrättning skiter plötsligt i brallan. Kommer Sean att vinna över helvetes främsta prisjägare? Kommer vi få en hel franchise baserat på detta coola monster?
Vi har inte ett enda vingrelaterat dödsfall, kunde lika gärna hetat Blood Ljumskar....Blood Spleen....Blood face...

Okay så första Pumpkinhead har äran till att vara den mest underskattade skräckikonen, ett coolt monster som fick smaka damm i "skräckides" lådan direkt då denna är den enda riktiga uppföljaren...ingen märkte av den, och sedan 2006-2007 fick den inte bara en utan 2 direkt till video snarkfester..sen skedde inget mer annat än att karaktären förutom en spot i fightingspelet Terrordrome som jag inte hört något från på evigheter. Lance Henrikswn är idag utbytt av Andrew Robinson, yepp Dirty Harrys första skurk och Pappa/Frank från första Hellraiser och där tog typ allt nämnbart med filmen slut. Lskig? Nja, denna är bland de sista filmer jag skulle valt till Halloween...det är därför jag reviewar den nu istället, den försöker vara läskig då, visst häxan skulle kunna skrämma barn men det är uppenbart en man i makeup men  kuslig är den inte. Vi får dock lite cool puppet action, då Pumpkinhead fortfarande ser cool ut, lite lustiga rörelser och i vissa shots uppenbarn en man i kostym. Tonåringarna är tråkiga men de vuxna är de mer intressanta, en simpel polis och familjefar som försöker klura ut vad fan som sker, de scenerna då de drar ramsor om Pumpkinhead är bland de bästa icke-monster scener i filmen medans dödsscenerna vanligtvis har...en mindre passande melodi till kompani. Backstoryn bär filmen och funkar jävligt bra, Gamla män som nu får sota för dumma saker de gjort som barn, som I know what you did last summer fast nu med gigantiskt monster.Sen har vi scenen då en man blir ihjälpickad av höns efter att han blivit inslagen i en hönsbur av Pumpkinhead, hans main weapon i denna film är lavetter föressten, som en jävla pimp från en 70-tals blaxplotation rulle. Pumpkinhead 2: Blood Wings får 2/5 Guldkameror. Dess rykte gör den inte rättvisa då den är rätt känd för att vara dålig men det finns delar den gör bra och dess största brott är att vara medioker nog att glömmas bort på tok för hastigt.
 
Markus