0

Pulgasari

I det uråldriga korea styr en ond konung/kejsare/tsar whatever men det finns hopp, ett gäng banditer ledda av Indes är en evig sten i kejsarens sko Men man undrar vem som är de riktiga bovarna då kejsarens män anländer till en by och snor all metall,  kokgrytor, redskap och allt för att göra vapen av. Byns äldste arresteras då all metall en dag försvinner och han beskyller Pulgasari, ett metall ätande monster inom mytologin som växer sig större och starkare ju mer metall den äter.Byns äldste dör instängd som ett djur men brevid honom står ett litet djur med grov aptit, en Pulgasari som får liv efter att en droppe blod trillat på den.
Spelat Pokemon? Aggron är baserad på en Pulgasari

Genast börjar den glufsa i sig metall som om det vore en smörgås utan pålägg inklusive ett svärd som ska användas till att avrätta banditernas ledare, Indes bror. Skitsnack säger kejsaren och fortsätter som vanligt med sina fittigheter och ju mer metall den äter, destå mer växer den  tills den ställer till med rätt så skapliga problem för land och rike men då den väkts till liv av blod så kan den styras och med hjälp av blodsmodern använder banditerna Pulgasarin till att ställa till med revolt! NU ska kejsaren falla!
 
Även känd som Zombi 34: The Communist Bull-Monster.....this is going nuts

Okay korten på bordet, filmen är lite meh och är endast känd för dess backstory som typ nu alla vet handlar om att filmens regissör, Shin Sang-ok och hans fru kidnappades av Nordkorea och fick leva lyxliv i utbyte mot att han regisserade propaganda filmer, inklusive denna tills han en dag fick nog å drog tillbaka till sydkorea. Det kanske är allmän fakta men jag har inte sett någon försöka tyda filmen, ett uppror mot de som styr och ställer i landet? Hur fan är det en bra propaganda film? Jag gissar på att det Pulsagarin representerar är Kim Jong Il och hans Korean Peoples Party, en kraft ingen annan ska mucka med, en hjälte åt folket men som kräver att folket offrar mycket åt det för att man ska kunna slå sig fria tyrannerna i världen, Är inte din frihet värd att offra dina svärd/metaller åt såsom är det inte värt att offra en stor del av din frukost till att göda vårat lands militär ....som sagt det kanske är allmän vetenskap att just detta är medelandet med filmen men jag har inte sett något och det är det medelandet jag personligen får ut. Så... filmen är väl najs?Den har en go budget, inte undra på när staten betalar för allt, storyn är typisk traditionell Good VS Bad och utspelar sig i uråldriga Korea,  Hjälten och hans prinsessa är framspelade så perfekt som en medlem av det koreanska folket endast kan framföras i ett land där du måste va perfekt som hjälte och reglerna är så tajta som där. Skurken är dock rätt tråkig, girig och lite dum i huvudet, ge upp för helvete, de har en stor jävla drake som är immun mot alla era vapen! Pulgasarin i sig är cool, den är inte jättebra i närbilder men ser hotfull ut och regissören är nog rätt stolt över den då efter att hans namn blivit borttagen från den färdiga produkten skrev han manus till en amerikansk remake som spelades in i Rumänien av alla ställen (det är billigare å filma där) och även Pulgasari skådisen han själv, Kenpachiro som är japan oc känd för att spela Godzilla från Vs Hedorah till hela Heisei eran.  Pulgasari är en okay film, den är levererar bra monsteraction och om man inte tänker på propagandan är den underhållande som både fantasy och kaiju, inte en av de bästa av vardera men unik nog att sticka ut.  Pulgasari får 3/5 Guldkameror.