0

The Shaft / Down

Nej inte DEN Shaft, å inte smeknamnet jag har till lång John där nere utan detta är utav alla ting i hela världen en remake av The Lift  utav den orginella regissören Dick Maas. Vi börjar med 2 vakter som spionerar på ett sexande par men åska  förstör deras roliga stund så de måste återgå till jobbet men hissen krånglar och krossar till å med en av deras ficklampor.Klippt till filmens hjälte "My name" Jeff som är hissreperatör med en värdelös medarbetare som tillkallas till en hiss som fastnat full av gravida kvinnor.De drar sig till Millenium building, ett av NYCs stora attraktioner för att ta sig en titt på den krånglande hissen.
"Who's Ingmar Bergman?" "he was an actor stupid" "Oh yeah he was in Casablanca!"

Klipp till Naiomi Watts som fått virus på datorn vars jobb är tidningjournalist och skickas ut till Millenium Building för att göra ett reportage om kvinnorna som fastnade i hissen vilket resulterade i att de blev sjuka och flera av dem födde även barn i hissen. Än en gång är det fel på hissens aircondition som i Die Lift men Jeff å Mark hittar ingenting skumt, detta håller dock inte då en blind man och hans sehund snart faller platta i hissskaftet och en säkerhetsvakt tappar huvudet efter att ha fastnat med huvudet i dörrarna.  Kan Jeff och Mark rädda dagen? Vad kommer Naiomi Watts göra åt saken?
"I like jukeboxes"

Down är producerad på engelska med många engelsktalande stjärnor såsom Niomi Watts från King Kong å Michael Ironside från Robins våta drömmar å Rob Pearlson. Down är smårolig MEN den är lite genuin, typ som M. Night Shaymalans medans The Lift är mer en skräck noir är Down en ynka remake med karaktärer som inte är lika bra som det österikiska orginalet, mycket mer fuck å shit för att fylla ut dialogen. Jeff och Jennifer samt några bitroller spelas bra men Mark är fan underlägsen i utförande när det gäller konsten att skådespela men helt enkelt ingen av dem slår Huub Stapel som spelade De Lifts hjälte. Något kul jag fick veta är att orginal the Lift anses vara en av de bästa och omtyckta skräckisar i Österrike och denna lille punkt gjorde mig glad då den är förbannat bra, denna är inte lika bra men en av de bättre remakerna som jag planerade till Remake vecka men ja... den är en typisk amerikansk prodykt som de flesta tycker detta är fallet med mindre fokus på spänning och mer hopp på falska jumpscares, Dick Maas har tyvärr inte uppdaterat sin klassiker men gett folk en annledning till att se den bästa Mördar hiss filmen....tänk att vi lever i en värld där det finns 3 mördarhissar om man räknar med Devil i den kategorin. Det finns inte mycke att säga, Pearlman å Ironside är filmens höjdpunkter men resten är undermåttligt, hissen känns inte lika mycket som en karaktär som i orginalet.  En bra remake, lite tråkig men utöver det är det ingenting att rekomendera då det finns en mycket bättre version att se istället. Down eller även the Shaft som den kallas får 1,5/5 Guldkameror. Jeff e go men Mark är fan sämsta med filmen och han blir filmens hjälte för nån jävla anledning? Bad Dick Maas, thats a very bad Maas!
 
Markus