0

The Punisher

Har inte Robin redan recenserat denna? ...det känns som det...jag är säker på att han har det.... men det är väl bara Mandela Effekten igen. Frank Castle och hans familj mördas och en viss gangster vid namn Dino Moretti får skulden och fängslas i 5 långa år men nu är han fri då han inte kan knytas till mordet på Castle och de mord som pågått i stan som utförts av den anonyma Punisher och Moretti är nästa på Punishers dödslista men Moretti är inte rädd utan mer muckar gräl med snubben. Punisher ligger bakom över 150 av Morettis män dock så lite rädd borde han väl va? så snart är Moretti död å ryktet går om att Frank Castle aldrig dog å är the Punisher men staten vill att detta rykte dör ut då Frank Castle är en föredetta snut med proffsrykte. OH GUD de gör snubben som inte har en partner längre för hans partner är dö, den klichén är så fantastisk " I dnt have partners no more" och ja det är Castle som är hans förra partner men Sam, en ung dektitiv som tror hon vet att Frank Castle är the Punisher.
"im glad you're home John, I've ran out of bait"

Av en snitch får Punisher veta att  världens leverans sker å 500 miljoner i vitt guld ska tas in i hamn och alla gangster familjer jobbar tillsammans för att fixa bytet men Punisher klarar skivan och det är dock ett problem, det är inte fransmän på båten som levererar, det är japaner som jobbar åt Yakuzan som styrs av en kvinna, Lady Tanaka som Sär en huggorm i kaninskin, en riktig kvinna med sting i en välklädd och lugn fasad. Marvels första kvinnliga skurk är en fantastisk skurk faktiskt, bättre än de flesta manliga skurkar i MCU:et men de har blivit bättre på det (I love Ego å Vulture dock, bae) men de har aldrig kidnappat massa barn å sålt dem till slaveri, å det roliga är att detta är typ Punishers fel då han gjort dem så svaga att de inte kan rädda sina oskyldiga barn.
 
"Red 2 what do you have?" "Bad Kidneys, I gotta pee"

Jag gillar Punisher, från 2004 versionen till War Zone som är underhållande och underskattad, inget mästerverk men levererar bra action, en skurk som är underhållande och Wayne Knight, serien har jag inte sett än men hans roll i Daredevil var helt okay å go.... Punisher 1988 är producerad av Roger Cormans företag New World Pictures som även gav oss Fantastic 4 filmen sol aldrig släpptes officiellt....men...Corman står tydligen inte bakom denna film då det verkar som om att en australiensk divension av företaget presenterar den så är detta alltså en ozsplotation rulle? Filmen är billig, som alla Corman produktionerm från ruta 1 vet vi att vi kommer få tyo en gangster/filmnoir rulle med lite Yakuza inslag, ja filmens huvudskurk är en japansk kvinna de kom på på för denna film, ingen Microchip (spoilers för serien btw), ingen Jigsaw, vi får en rätt frän å spooky Yakuza-ish kvinna och medans jag googlade runt lite fakta om karaktären fick jag fram att i serien är just nu THE PUNISHER nya War Machine! Punisher springer runt i en jävla Iron Man rustning med sin döskalle på, va i helsike men i denna film.....Dolph Lundgren spelar Punisher...hur är han då? Inte bättre än Thomas Jane från 2004 versionen men bättre än Ray Stevenson från War Zone,  Jon Bernthal från serien har ju massor av mer tid å 2 seriers uppbyggnad så att jämnföra filmen med serien är lit eorättvist tycker jag. Okay så nu ska Gamle Macke snacka allvar, Punisher filmer är i regel skräp....MEN....MEN det är bra skräp. 2004 versonen, seg, dålig skurk och rent av en medioker film....men underhållande tack vare små saker såsom smårolig, bra sidokaraktärer  och överdrivet action. War Zone, dålig Punisher, tråkig ton på hela skiten och saknar lite ompf, men Micro å Jigsaw är awesome å bär filmen, det överdrivna våldet och sidospår är jävligt najs. Denna?  inte världens bästa film men underhåller ut in i det sista med roliga dialoger, kul stämning och en spooky skurk i Lady Tanaka och kanske en av de mer livliga Punishers vi har fått som levererar jävligt bra actionscener i san 80-tals anda, good movie. På ett vis är ÄN EN JÄVLA GÅNG den uråldriga, billiga Roger Corman filmen den bästa med karaktären precis som med Fantastic 4, då de tappra försök som gjordes att leverera bra filmer med dem endast levererat överdyrt skräp. Punisher är en go rulle, inte jättebra men en av de bästa Dolph Lundgren styrda filmer som levererar det man vill ha från Punisher filmer i vissa fall bättre än resten, å i vissa andra synvinklar så misslyckas den. Punisher får 3,5/5 Guldkameror.Louis Gossett Jr. är helt klart en av filmens höjdpunkter men dialogen förtjärnar en stjärna med då vi får guldklimpar såsom " What do you call 125 murders in 5 years?" "work in progress".
 
Markus