0

Svampbob Fyrkant: Äventyr på Torra Land

Svampbob var en unik och speciell underhållning i tv-rutan. Det krävs en viss typ av intelligens för att förvandla hjärndöd humor tilll en konstform. Och det lyckades Stephen Hillenburg med. May him rest in peace. Detta är hans andra film i serien. Och den enda jag sett av filmerna.
 
 
Piraten (som alltid introducerat tv-seriens sång) vandrar unt på en öde ö och hittar en bok. Boken berättar om Bikini Botten, en stad på havets botten Här bor Svambob och han jobbar som kökschef på ett slaksigt hak, Crusty Crab. Deras rival är den onda Plankton som försöker sno åt sig receptet på hamburgarna. Efter en episk strid försvinner receptet. Men....Svampbob inser att Plankton är oskyldig! Det tar inte 2 sekunder innan Bikini Botten förvandlas till Mad Max. Och Svampbob och Plankton måste jobba för att hitta tjuven!
 
Rymd-delfinen är fan bäst!
 
Den här filmen är skitkonstig. Antonio Banderas spelar filmens pirat. Vi har en rymd-delfin vars jobb är att kolla på två planeter i 10000 år. Vi har en parodi på epic rap battle of history och huvudlåten från Den Tredje Mannen är med också. Boken som piraten stulit visar sig varit lånad på ett bilbiotek. Vet inte varför det skämtet fick mig att skratta, men hela jävla filmen är fan underbar!
 
 
Finalen är att alla havsdjur möter ytan. Reaktionerna från alla statister är HELT bekräftade. Alla får fan panik av att se dessa figurer springa runt på gator och torg.
 
Summan av kardemumman är att filmen är jävligt magisk och borde ses. Blown away.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin