0

Starquest: Beyond the rising moon

 
Vi börjar vår intergalaktiska resa in i en framtid på jorden...
 
Framtiden drivs av stora företag som äger allt. Och dessa företag vill ha mer makt. När man hittat en rymdfarkost utanför en planet bestämmer man sig att kalla in Pentan, en cyborgkvinna, skapad av perfekt DNA. Hon ska ta reda på allt hon kan om farkosten och likvärdera dom som vet för mycket. Men Pentan vill själv ta reda på informationen från farkosten utan företagets hjälp. Så hon anställer en bitter rymdförare att följa med till skeppets destination.
 
 
Okej, så tydligen har denna filmen en intressant historia. Om ni skaffar filmen med titeln Outerworld på DVD så är det en CGI-fylld upplevelse. Som om det vore en Special Edition av George Lucas. (Detta enligt en kommentar på IMDB, så det kan möjligtvis vara en lögn). Filmen har dock en jävla massa titlar. Jag såg den som Beyond the rising moon på YouTube där hela filmen finns att beskåda. Och det verkar vara orginalet från VHS!
 
 
Det finns tyvärr inte många rymdisar med. Inte så många jag hade hoppats på. Men eftersom farkosten dom reser till var byggd av varelser utanför vår galax, så räknas det. Överlag präglas filmen av snygga foton, enkla leksaksmodeller och rekvisita som är billig, men ändå imponerande. Som det vore ett jävulskt bra skolprojekt med väldigt bra skådisar.
 
En händelselös, men samtidigt välgjord film som är svår att ta blicken från. Rymdstriderna påminner en del om tv-spel och stilen är lik cyberpunk. En genre jag är svag för.
 
3,5 av 5 guldkameror. 
 
Robin