0

Return of the Fly

Tyvärr fick The FLy inte bara 1 utan 2 uppföljare men endast 1 har en fluga i sig och det är denna, en billig monster rulle, allt som den första filmen inte var, även i svartvitt. Helene Delambre verkar ha tagit självmord då händelserna för 15 år sedan då hennes man blev en flugman blivit för mycket att hantera. På hennes begravning är hennes son Phillipe, sonen till Andre som nu är en fullvuxen man och hans farbror Francois som fortfarande handskas med pressen och rykten om Andres död hela 15 år senare. Phelippe är fortfarande i dimman angående sin fars död  och tvingar farbror Francois att berätta. De tar sig till Andres gamla labb som sägs vara hemsökt men nu jävlar, Phillipe får se sin fars maskin som förstört så många liv och blir som besatt av avsluta sin fars jobb med hjälp av sin farbror och sin fars notiser trots att han fått höra om faderns sista försök att teleportera sig, fluga och allt.
 
"It was a promise to a child" "IT WAS A PROMISE TO ME!"

Phillipe drar med sig sin kompanjon .....pelle...jag minns fan inte vad han heter men nu är de partners in crime och ska avsluta Andres vetenskap men median är med ute efter svar. Phillipe och Alan! ALAN hette fanskapet! åker till Andre Senior, Andres pappas gamla herrgård där de möterpigan och hennes karaktärslösa men snygga dotter och ja du kan hoppa upp å klappa dig på röven om att det är kärlek i kikarn.   Phillipe snackar över Francois till sin sida men Alan visar sig vara en slug jävel och en förädare som planerar att sno Andres teknik vilket betyder att hugga Phillipe i ryggen och slänga in honom i teleportalen tillsammans med...vad annars? en fluga och efter kuklång tid (50 minuter (!!!!) blir Phillipe sin fars spegelbild.
 
This movie isn't pretty fly for a white guy like me

Filmen är fan piss, men skulle du tro mig om jag sa att det faktiskt kan bli värre? Detta skulle kunna vara en billig "lol, billig film" kul film såsom Killers from space fast nä denna är bara piss trots dess fantastiska scenarie, den hade chansen att ta de risker och bli den billiga monster rulle som första fugan inte ville vara...och det försöker den  med men misslyckas så radikalt. Ja vi får se maskinen i mer kraft men asså....filmen är dålig...och det svider som njursten (har jag hört) att detta INTE är den värsta The Fly filmen då Curse of the Fly är så mycket värre men denna har jävligt bra stunder såsom när Vincent Price berättar för Brett Halseys Phillipe och båda skådisarna är JÄVLIGT bra, speciellt i denna scen, det är helt klart hela jävla filmen och tyvärr är det bara bevis på att detta hade kunnat funka som en seriös uppföljare  som till och med hade klarat sig utan en fluga, en idé Curse of the Fly försökte med men misslyckades totalt med. Men alas vi måste ha något att sälja så snart är Phillipe Son of the Fly och snart är filmen en unken och generisk sciense rulle som vilken som helst, taskigt då den hade potential att bli en kuslig karaktärsdriven skräckis såsom Quatermass trilogin (de måste vi se nån gång ju! this Halloween is Quatermass time! skådespelet är bra, scenen i Andres gamla labb är höjdpunkten men filmens dåliga pacing, dåliga manus i många scener och i en monsterfilm är det verkligen varje scen mellan Vincent Price och Brett Halsey  som säljer filmen men tyvärr är resten skit och ett par möten mellan 2 skådisar då å då ska verkligen inte vara det som bär en sci-fi film med monster. Och ja bara för det är en dålig monsterfilm så är den inte underhållande, vi har för i fasiken en scen där en man mixas med en hamster eller nått å får långa tänder och harfötter. Return of the Fly har bra stunder i sig, men de är på tok för få för att rädda filmen men det finns liiite bra skit i skiten, det kunde vara värre, det kunde ha varit Curse of the fly men den dröjer ett tag, jag måste supa mig full för att ens röra skivan... Return of the Fly får 2/5 Guldkameror.