0

Pusher

FilmFett...bloggen där Svensk porr blir startskottet till Dansk hårdkokt thriller. Vi är tamigfan inte normala! Och jag veeet att jag varit död i en vecka. Inne på min tredje peacemaker nu.
 
 
Allt inleds med en tung jävla introlåt och att alla karaktärer stirrar in i kameran med svart bakgrund till deras namn. Sedan möter vi vår hjälte. Frank, ledaren över ett mindre droggäng på Danmarks gator. Han hänger med Tonny (Mads Mickelsen) , en smått udda gangster med mjukisbrallor. Problem uppstår när Frank inte får tillbaka cash efter en deal. Och hans boss Milo är inte glad över detta. Så pengarna måste fram och Frank börjar bli mer desperat!
 
 
Filmen är en rå realism i dess "finare" stil. Inte så mycket blod och våld utan mest känslan av psykisk press av en man med större makt. Milo är fan sjukt skön som vän och kollega. Men som boss till Frank är han samtidigt obehaglig. För han har en affär att driva och tja....huvuden måste rulla om hans affärer inte flyter på, som flickan sa.
 
 
Pusher är lite seg ibland. Men samtidigt gillar jag den råa verklighet som en danskjävel som Nicholas Winding Refn knådat ihop. Hans debut innan karriären sköt igång på riktigt med Drive. För man kan inte göra detta i alla länder. En dialog som är skarp, trovärdiga karaktärer och gangstrar i mjukis. Seriöst, en jävligt skarp thriller. Men tro mig...detta är bara början på en trilogi. Och den är pretty darn great!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin