0

My Friend Dahmer

Ujujuj. Jeff Dahmer var säkerligen en speciell person. Och denna filmen handlar om honom innan hans första offer. En story som är mörk, men inte lika deppig som man kan tro.
 
 
70-talet i USA. Unga Jeff Dahmer har aldrig haft många vänner. Hans far vill att han ska vara "normal", då han själv är arbetsnarkoman och vägrar prata om deras sjuka mor. Mamman är nämligen mentalt instabil och har varit inlagd. Så bråk är vanligt i den familjen. Jeff lever, som sagt, ett tyst liv där han vanligtvis undersöker lik av olika djur och olika kemikalier för att testa effekterna. Men en dag busar han på skolan och får nya vänner som använder hans galenskap i olika upptåg.
 
 
Filmen utspelar sig långt innan hans mordsoffer. Men sanningen är att den visar en isolerad man. En isolerad man som får vänner. En isolerad man som får vänner och i slutet blir mer isolerad än tidigare. Jeff har alltid varit instabil och haft en udda sexualitet. Men han har alltid vetat om sin mörka sida. Och hatat den.
 
 
Filmen är som sagt mörk. Men inte lika becksvart som man kan tro. Utan den har även visat Jeff ur ett sätt som får oss förstå omständigheter som gjort honom till den han är.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin