0

Lifeforce

 
Rymdrysare med en explosiv final i London? Regisserad av Tobe Hooper?! Let's do THIS!
 
 
En rymdexpedition hittar något verkligt unikt. En komet upptäcks inte direkt vara en komet. Utan ett rymdskepp med människor i kryosömn. Månader senare hittas besättningen bakom expeditionen...döda. Deras fynd undersöks grundligt när en av deras fynd, en vacker, naken kvinna, flyr! Carlsen kallas in, vår huvudroll. Tillsammans med en rad andra karaktärer, bland andra Patrick Stewart, går han på jakt efter utomjordingar som bokstavligen talat suger själen ur folk. Är detta en forntida förlaga till myten om vampyrer?
 
 
Säger jag ordet rymdvampyr finns det risk att skratta. Så Lifeforce överraskar i sin seriösa ton. Detta är ingen b-film. Effekterna är så jävla strålande! Att se el pulsera ut ur en vampyrs mun när hon suger livet ur en man som blir skelett är svårt att rubba från näthinnan. Detta är överlag en sylvass detektivhistoria med en final som är tung och apokalyptisk i centrala London.
 
Enligt GoodBadFlicks så äger jag troligtvis Directors Cut utgåvan. Men det konstiga är att mitt aspect ratio på filmen verkar vara 4:3? Eller liknande. Nåväl, grym film och LYSSNA PÅ SOUNDTRACKET!
 
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin