0

Close Encounters of The Third Kind

 
Det är fullt pådrag i Mexico! Man har hittat ett försvunnet stridsplan från andra världskriget och frågorna är många. Var kom det ifrån? Vem, hur, varför? Och var finns piloterna? Snart börjar konstiga fenomen att hända i en mindre stad i USA. En ung tekniker ser konstiga ljus som svävar ovanför sin bil och en familj upptäcker något som flyger förbi en landsväg.
 
 
Okej, så Stephen Spielberg är filmens regissör och säga vad man vill. Men produktionsvärde är hans största egenskap. Vare sig det rör sig om dödliga hajar, mordiska lastbilar eller vänliga utomjordingar. I detta fallet är produktionen sky-high. Snygga effekter präglas i en intressant story.
 
 
Men bär detta hela filmen? Själv har jag aldrig fallit för någon av huvudrollerna. Alla är så vardagliga att jag inte riktigt bryr mig om deras resa. Och visst, filmen är snygg och mystisk. Använder ljus spektakulärt. Men alla roller känns så mellanmjölk att jag inte faller för någon av dom.
 
I filmens roller ser vi bland andra Richard Dreyfuss (Hajen), Francois Truffaut (regissör bakom De 400 slagen och Fahrenheit 451) och Lance Henriksen.
 
Överlag får detta utomjordiska besök 3 av 5 guldkameror.
 
Robin