0

The Death of Superman

Netflix drar till med ännu en intressant animerad DC film som visar att dom riktiga filmerna är lika roliga som dasspapper till middag. Och denna gången är det en av DC's mest kändaste storys. Om hur Superman...dör? Wow, den titeln sabbar ju allt!
 
 
Clark Kent har goda vänner och ett bra liv. Superman är en legend och ungarna älskar honom. Hela jävla folket älskar honom och klantiga Clark Kent försöker förklara sin hemlighet för Luis, sin käraste. Samtidigt är Lex Luthor i arrest och han är ett cranky asshole. Han behöver seriöst en snickers då han behandlar sina anställda som ointelligenta myror....jag vill inte jobba där ska jag säga! Superman undersöker en utomjordisk teknik som ett gäng kriminella använder...ovetandes om att ett gigantiskt hot är påväg mot Metropolis. Ett hot INGEN kan stoppa.
 
Skaru ha en snickers?
 
Filmen är ändå riktigt stabil! Jag uppskattar Clark Kent lite mer nu faktiskt. Han är en chill person med dilemmat att han är en utomjording och aldrig kommer vara en del av jorden. Ändå skyddar han den med sitt liv. Rätt fint på något sätt! Resten av Justice League är med i ett hörn, men mest för att visa hur kraftig deras fiende, Doomsday är.
 
Domedags mannen.
 
Slutfighten är ju the real deal. Riktigt kaos. Och överlag lyckades filmen, på 1 timme och 20 minuter, att göra mer än de flesta superhjältefilmer gör. Den berättar det vesäntliga och skiter i allt överblivet fläsk.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin