0

Stunder som makes no sense i Jurassic World The Lost Kingdom

 
Uj Uj Jurassic World The Lost Kingdom var en stor smocka, för de om inte vet så älskar jag Jurassic Park filmerna, alltid gjort, kommer alltid å göra, Jag har gått så långt att jag även utbildade mig till paleornitholog, läran om hur dinosaurier utvecklades till fåglar så när jag såg denna jävla film som jag hoppats så mycket på så reste sig många frågetecken om de dumma val manusförfattarna gjort, både på en allmänbildad nivå och på en dinosaurie freaks nivå så här är listan av poäng jag och min kompis kom upp med, shoutout till han.

Dinosaurie doktor som aldrig sett en dinosaurie?
den meningen talar för sig själv, och värst av allt, när hon väl kommer i kontakt med en dinosaurie vet hon exakt vad hon ska göra...bullshit.
 

Målsökande Raptor som endast fördröjer det en pistol skulle göra?
Varför sikta en laser och ha en dinosaurie komma springandes? Funkar det inte bättre med en pistol/gevär, och ioförsig hela Indoraptorn är helt ...fuckad... det är 2/3 Raptor och 1/3del Tyrannosaur och diverse annat, i första filmen har Indominus  fått kameleont dna för att kunna göra sig osynlig vilket också är en dum idé) men knappast något av Indominus  medans Indoraptorn mer ser ut som en katt i kroppsformen och använder knappast något coolt vapen, och är deffinitivt inte bättre än ett gevär.
 

Lavarök är asvarmt
yeah Owen skulle ha frätits bort istället för att landa  vattnet helt oskadd, yeah Owen is dead, also, I scenen med Baryonyx i kontrollrummet där han träffas av lava..... du vet LAVA, som den bara skakar av sig som ett getingstick.
 

4 legs good 2 legs bad
Så...Raptor...går på 2 ben, T-Rex går på 2 ben...deras hybrid går på 2 ben, den korsas med raptor som sagt 2 ben....varför springer då Indoraptorn runt på 4???  kryper den? eller va?, visst lite extra stöd skadar inte men denna springer runt som en jävla tiger på 4 ben... 2+2 blir ioförsig 4...
Planen?

 

Vad händer med Isla Sorna?
Claire skickas till Isla Nublar för att rädda så många dinosaurier som hon kan....genom att ta dem till en helt ny ö...vad fan funkar inte Isla Sorna för då? är det inte bättre att ha alla dinosaurier på en ö istället för att sprida ut dem ännu mer? isla Nublar totalförstörs i vulkanutbrottet, Det är ön där första filmen och Jurassic World utspelar sig, Sorna där The Lost World och Jurassic Park 3 nämns inte ens, är dinosarierna på den ön ok? Slutet visade mig massor av lyckliga dinosaurier i JP2 och i 3an går livet vidare. Jurassic Park fanns på Nublar och forskningen utfördes på Isla Sorna för de som är intresserade.
 

Klimaxet
Så i slutet av filmen så ser vi dinosaurier av alla slag stå i ett stort rum, även flygödlor som egentligen borde ha krossats under de tyngre dinosauriernas fötter och dessutom såg vi inte en enda av dem lämna ön, vart fan kom de ifrån och hur hamnade de i huset?men ey, it's a fantasy, vad jag dock märke är att INGEN attackerar någon annan dinosaurie och som vi sett tidigare i filmen så hindrar inte ens ett vulkanutbrott att dinosaurierna attackerade varandra, Även så byter Carnotaurusen i slutet färg och härmar mer en leksak från 1997s leksaksutgåva istället för den Carnotaurus vi såg bli anfallen och dödad på ön.
 
Markus