1

Robogeisha

ÖH ROBIN! Hur fan har vi inte gjort Robogeisha än? Robo Geisha är historien om en hemlig orginisation som använder ett av de bästa vapnen som finns, mäns lust och kvinnorna som bidrar till dem! I Japan avbryter vi filmen mitt i ett möte med rika affärsmän och politiker och där de finns makt finns det kvinnor, i detta fallet, en geisha  som funkar som typ en eskort eller bara vanligt ögongodis i Japan men denna geisha är inte en vanlig människa, utan en robot som innehåller ett par tengus som har blivit utskickade av filmens onda mastermind. Men snart dyker en annan Geisha upp som påstås vara god och är filmens titelkaraktär, Robogeisha, typ som Terminator fast med en hemlig pistol i håret och iklädd ikimono  och hjärtat på rätt ställe då hon räddar den blivande premiärministern. Sen berättar hon att för några månader sedan var hon Yoshie, syster till den vackra Kikuyakko, som betraktas som en mycket fager mö och värdig till att bli Geisha medans Yoshie som drömmer om å bli geisha är typ askungen då hon tvingas jobba å slita.
wait a minute Sum Ting Wong.....something doesnt add upp

Snart möter Yoshie den rika och snygga men endå skurkaktiga Hikaru som hon även räddar livet på från en psykopatisk fan. Efter Yoshie går får vi se att det är Hikaru som styr å bestämmer över Tengu flickorna som skjuter frätande bröstmjölk på hans stalker. Till slut kommer dagen då Kikuyakko ska bli geisha hos Hikaru men i byn som omringar hans pegoda beter sig folket underligt.och inte undra på de, han har en elitgrupp av elitgeishor som tränas till att bli världens bästa assasins vilket leder till att Kikuyakko och Yoshie börjar vända sig mot varandra och slåss om Hikarus uppmärksamhet sålångt att de byter ut kroppsdelar till mekaniska. men snart börjar Yoshie förstå vart den verkliga ondskan ligger.
 
Finaly there's a movie that stimulates my need for titguns...

Okay RoboGeisha är en sån där rulle där vi tar våran kritiska förmåga, lägger undan den, lägger fram en matskål å vatten så den inte svälter, stänger dörren och låter denna förmåga vila för kvällen och ser hur helt plötsligt 2 kvinnor slåss med samuraisvärd utan att använda händerna, utan röven, en Pegoda som styrs av skurken och även spyr samt en Geisha som förvandlas till en mikropansarvagn då hon såklart är robotnisk. Filmen är kul, redan från ruta ett har vi japanska affätsmän som snackar om olika typer av skit för att sedan attackeras av en geisha med sågblad i munnen. Filmen är en udda mix, mycket är roligt, skrivet roligt eller om de bara är roligt pga kulturs guppet vi har här i väst jämnfört mot öst men  jag skulle gissa på att mycket av det som sker för mycket kan anses absurd av en japansk filmpublik med.Hur den lyckas vara både sci-fi och traditionellt är välgjord med robotgeishor, traditionella byggnader som visar sig vara robotar och roliga tvister på japanska myter som Tengus, små goblins som i japansk tradition representerar penis med sina stora långa näsor.Med mycket överdriven action och en udda knasig historia att följa med så är kanske Robogeisha den bättre av Tokyo Gore Police å denna, ja Tokyo Gore Police var jävligt knäpp, blodig och vidrig men dess rykte överstiger filmen, men denna som borde ha mer rykte av sig som en av de mest rubbade filmer vi sett i modern filmera får inte lika mycket löve och blir då mer en större överaskning.då man inte lär vara med på att hon har svärd i armhålan och kan förvandlas till en gitrrstyrd pansarvagn, ohja det är en sån film, ju mindre man säger desto mer överaskande blir den. Robogeisha får 3/5 Guldkameror.
 
Markus

För helvete. Den där filmen finns ju i mina ägor (tror jag iaf) och jag har inte sett den!

Svar: ta å lås in ditt sinne för realism i ett kassaskåp så lär du digga den trots att det inte finns några tuttar med i den O-O det fick den minuspoäng för
Filmfett