0

Plan 9

Har du sett Plan 9 from outer space?  Då vet du vad jag menar med att jag säger att denna remake börjar med en....snubbe som härmar Chriswell och hans berömda tal om den hemska framtid som vi kommer få en glimt av i denna film, men sen bryter vi 4de väggen där regissören skäller ut skådisen. Filmen börjar på riktigt med Lucy, en forskare som lämnar en begravning tidigt för å gå och forska, 1000-tals km bort,...uppåt i skyn så ser 2 piloter något som liknar en meteorit som landar i en övergiven skola och kläcks. Polischef Tor Johnsson (inte hans karaktärs namn men Tor Johnsson spelar han i orginalet) skickar ut poliserna Larry och Kelton. Vi har många storylines i luften, Lucy och hennes jobb på bårhuset tror jag, hon jobbar med lik och radioaktivitet, piloterna som försöker övertala snutarna som tror de skojar om astroiden. Lucys farfar som nyss blevit änkling tar rolen Bela Lugosi hade i orginalet och vad gör han efter sin frus begravning? ställer sig i spegeln utklädd till vampyr och gör fula ansikten..sen hänger han sig.
"Nobody likes you Larry!"

Den natten skickas en signal ut från skolan där meteoriten landade och detta orsakar alla stadens nyligen avlidna att återuppstå från gravarna. Deras första offer? en gravgrävare...det låter bekant som det är taget ur en annan film med liknande premis. piloten Jeff kommer hem till sin fru Paula och Tor Johnsson undersöker många samtal om zombies på kyrkogården där han brutalt mördas av Lucys framlidne farmor som är typ 2 år yngre än henne...Farfar was a pimp yo. Men snart blir allting mycket värre, radiovågor sänds ut som kan döda folk, Zombie invasionen slår till riktigt stort så Lucy vill sätta staden i karatän
"What do you say? Some grub? Some stake..hehe...I cant afford stake"

Plan 9 From outer space är en kalkon klassiker, en film man kan se om 1000 gånger för komidisk effekt...denna...är en genuint bra film med bra effekter, skådisar som ger sitt allt i en bra blandning av dåligt och bra resultat men mest bra och skämt som funkar samt dess homages till orginalet fast  på en större skala...inte global då vi endast ser effekterna i en stad. De flesta scener är rätt lika såsom pilotscenerna, begravningen, och armescenena är uppdaterade men endå igenkännbara. Alla karaktärer är mer..karaktärer, roliga...kula å hänga med ...hela filmen är kul! okay? Det verkade ha varit en kul inspelning  med bra manus och jag blir helt enkelt sugen på att se vad mer filmskaparna gjort. De till och med överdriver dektitiven Harpers förmåga att sikta sin pistol åt helt fel håll i en rolig homage till orginalet där Harper han sjäv blivit oförglömlig med termen " He's been murdered, and someone's responsible". Staden allt utspelar sig i heter Nilbog btw, Goblin bakvänt i en fin tribut till en annan kalkon rulle, Troll 2. Jag säger inte att denna är bättre än orginalet....men jag säger det att det är såhär en riktig remake bör göras, kul, en förkärlek till källan men funkar även på sina 2 egna ben och gör sin egen grej. Effekterna kan vara lite underpreserande, de digitala iallafall men jag kan se en dubbel filmkväll med tema Plan 9 i framtiden då en är humorisktt mästerverk av helt fel annledningar och denna nya version en genuint bra film, läskig? nja den har stunder å ett par bra jumpscares men för det mesta bör den ses som en sci-fi rulle med skräckelement då folk kan bli besvikna om de förväntade sig en renodlad zombie rulle i stil med dem av äldre George R. Romero. Och så har visåklart online kändisar i mindre roller som AVGN (varför dyker han upp så ofta? Ja vi ska ta och se hans film nångång) och skaparna bakom Chad Vader:Day Shift Manager som handlade om Darth Vaders bror Chad som jobbade i en matbutik och Mouniqe Dupree som tydligen är känd för nått men det mest intressanta jag hitta är att hon Tony Todds, Candyman han själv, syster. Plan 9 får 4/5 Guldkameror, nästan en 4a men de e bara för att den är så välgjord med soundediting å allt trots filmens lilla budget but hey, Im a sucker for good indiemovies.
 
Markus