0

Paddington 2

Paddington är ute och letar efter en perfekt present till Aunt Lucy som fortfarande är i Peru, han bestämmer sig för att ge henne en popup book med alla Londons sevärdigheter...Boken är dock dyr som fasen så han söker flera jobb som han misslyckas med. En kväll tar familjen Brown med honom på karnival där en gammal filmstjärna som är förklädnarnas mästare som också råkar vara deras granne. Paddington charmar hela publiken och råkar göra skådisen till åtlöje inför hela publiken. Grejen råkar vara det att Paddington nämner boken vilket får Kändisen, Mr. Pheonix Buchanan uppmärksamhet.
"I don't do nothin' for no one for nothin'."

Paddington jobbar vidare men när det är dags att köpa boken så har den blivit stulen! Paddington blir huvudmisstänkt och hamnar i rätten. Mr. Pheonix vittnar emot  och snart hamnar Paddington i finkan med Londons värsta brottslingar. Utanför kämpar familjen Brown med att rentvå sin älskade björns namn  men i det råkar de en gång missa besökstiden och Paddington tror då de glömt honom, SAMTIDIGT har Pheonix boken som visar sig vara en skattkarta till en gigantisk skatt en av hans förfädrar gömt undan. Paddington får det inte lätt i fängelset men hamnar snart öga mot öga med fängelsets värsta buse, Knuckles och endast en mirakulös macka med marmelad kan rädda dagen.
 
"You talk to Knuckles to change the menu, we might forget you made us look like a bunch of pink flamingos."

Hela filmen handlar om hur Paddington hittar den perfekta boken till sin kära Faster och han gör allt för att få den inklusive hamnar i holken men när allt ser som mörkast ut ställer grannskapet upp för han är så snäll mot dem, OHHHHHH FILMEN ÄR SÅ GULLIG! Jag smälter! Jag är en 26 år gammal snubbe som glor på grova våldsfilmer, billig porr och har hår på nötterna och denna jävla film gör mig ta mig fan gråtfärdig av feel good, det borde vara olagligt för en sådan här film att existera som knäcker de hårdaste av filmfans.Allt är sockersött, birollerna har egna side stories som Paddington påverkar positivt, moralen med filmen är för fasen Gör gott mot andra så kommer andra behandla dig gott fast med småroliga skämt på Paddingtons bekostnad. Att se Paddington deppa i finkan är som ett spjut i ryggen men god damn, smilgroparna får eget liv och drar sig 90 grader uppåt när han blir vän med alla brottslingar trots att man i bakhuvudet tänker, ...varför är brottslingarna inne för? Mord? Våldtäkt?  Se jag är inte bara gulligull i dessa Paddington reviews. Paddington 2 gör exakt allt rätt som förra filmen gjorde, roligt skådespel, gulligull, rolig skurk, läxor om familj, vänner och vikten av att vara god. Denna jävla film är mer söt än en burk marmelad. Paddington 2 får ta mig fan 5/5 Guldkameror.