0

Earth Girls are Easy


Livet på ett rymdskepp är segt, särskilgt när det inte finns några honor ombord, detta märker Wiploc, Zeebo och deras ledare Mac tills de får in en jordisk tvsignal i sin rymd tv och detta får dem att bege sig till jorden direkt. På jorden bor Valeri och hennes fästman Ted som är doktor och player som gärna doppar veken i andra kvinnors gryta. Valerie har jobb på en manikyr  ...ställe... vad heter det?.... ett ställe där man kan bli fin i naglar, hår å smink osv  om man är tjej där en av hennes väninna rådger Valerie att hon ska göra en total makeover och skippa mässan hon ska på i helgen å istället överaska  Ted med sin nya look. Det hela lyckas, ny look å allt men när Ted dyker upp är han inte ensam! Han har en tjej med sig! Karlasvin! Så Valerie tried so hard, but got so far, but in the end it doesnt even matter.  Valerie blir sur som fan och slänger ut han. Snart ramlar dock ett rymdskepp rätt ner i Valeries pool, något hon tror är en illusion och åker rätt in i det men Mac, ett av ufona från början räddar henne.
"What did you say?" "Nothing, Im on drugs"

Valerie blir helt klart vättskrämd men kommer överens med dem och visar dem jordlivet såsom vad fan ägg är för nått och allt detta ger oss ett musiknummer likt det i Tarzan då aporna förstör lägret. Som tur är jobbar Valerie på en SALONG! SÅ HETER DET! så hon gör de 3 Alienserna identiska till det av en människor så Ted inte misstänker nått då Valerie och han börjar komma tillbaka till förhållandet för nån annledning. Sen drar de ut på disco och det är där Alienserna visar sina dansmoves. Kommer Valerie dumpa Ted och bli ihop med ett av Ufona? Kommer vi få intergalatiskt sex mellan 2 olika arter? Kommer ...nånting...ske...typ..jag har seriöst inget mer än det.
Pretty fly for a white guy ( please tell me you get that one)

Jag ogillar att vara den personen men...HUR HAR DETTA INTE EN PORRPARODI?? Titeln och handlingen bara bäddar upp för en parodi, men aja...den blev väl inte välkänd nog att sälja....hur som helst! Jim Carrey får endast en biroll här då allt handlar om Geena Davis och Jeff Goldblum medans Jim Carrey och Damons  Wayans är Goldblums bros som också letar efter kärlek men att Geena Davis och Goldblums karaktärer kommer bli ihop är rätt uppenbart....min stora fråga med filmen är ....hur fan går våra 3 rymdvarelser från att vara olika färgade ufon (är de ens samma sort? Samma ras?) till att ha männskligt skin, hår och 5 fingrar.... ser de så ut under all päls? Så Earth Girls are Easy är bättre än Once Bitten, kanske bara jag som är svag för musikaler...ja detta är en musikal, mer Cindy Lauper än  det mer Tahnee Cain stilen som var i Once Bitten.... det finns inga egentliga orsaker till att dra parareller mellan Earth Girls are easy och Once Bitten så jag ska lägga av med det...förlåt. En ung Geena Davis i bikini då? Kul att du är tillbaks med mer intresse än innan.  Charlie Rocket som vi sett i Dum och Dummare som huvudskurken som tyvärr tog livet av sig själv 2005 är asbra i denna som Valeries otrogne festman och är vanligtvis bland det bästa i filmen för helt ärligt...Uforna är inte de, de har sina stunder men i det stora hela är de mest irriterande. Musiken är najs och vi fick fan en stage show, YES! som släpptes direkt efter 9/11 och tankade...shit... Bra musik, okay skådespel och småroliga skämt och ett manus som faktiskt inte är helt illa.. Hamnar i samma klas ssom Buckaroo Banzai, 80-tals rullar som har sina fans men förtjärnar mer och är en underskattad musikal, inte underskattad som komedi men som sci-fi musikal.Earth Girls are Easy får 3/5 Guldkameror.
 
Markus