0

Cold in July

Har du blivit förskyld någon gång under sommartid? För denna filmen handlar om allergier...nej, fan, jag skojar bara!
 
Älskling...jag har hösnuva igen...
 
Texas, 1989. En inbrottstjuv blir skjuten av husägaren Richard. Det lilla samhället hyllar honom som en hjälte, men Richard känner skammen och ångesten av att tagit en annan mans liv. Saker blir värre då en kriminell ex-fånge, Ben, hotar honom. Varför? Jo, offret Richard sköt var Bens son. Men allt är inte som det verkar och snart utvecklas filmen till något HELT annat! Särskilt när vi träffar den hel-amerikanska privatdeckaren Jim Bob Luke.
 
 
Cold In July är tyvärr ingen vidare känd film. Vilket är synd då den är effektiv och spännande som satan! När den börjar så tror vi som publik att filmen handlar om en sak. Men sedan tar den vändningar och blir något helt annorlunda. En iskall thriller som börjar med ångest av mord och förvandlas till en ohelig allians i jakt på sanningen.
 
HEAAAARTBEAAAAT! I CAN FEEL YOUR HEAAAARTBEEAAAAT!
 
Michael C. Hall från Dexter spelar en suverän huvudroll. Don Johnson från Miami Vice spelar en slaskigare privat-deckare. Och filmen fick mig att bli fastklistrad vid mina popkorn som ett...popkorn mellan tänderna? Kommer inte på en bättre liknelse. Riktigt sylvass thriller.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin