0

Bamse och häxans dotter

Än en gång störs friden i Bamses stad och denna gång är det den rika råttan Krösus Sork, en kapitalist som bara bryr sig om pengar (sossepropaganda, kom ihåg det hörrni) då han hittat guld i bäverdammen och skickar dit sina toppmän, fixar sorkarna för att ta över bäverdammen. Sen får vi.....sidostoryn, en lounge som vi enligt berättaren aldrig träffat innan dyker upp i staden och misslyckas på det sociala samspelet så hårt att hon sticker tillbaks till den håla hon kom ifrån. Lova som lodjuret heter bor visst i en skog med en galen mamma som även råkar vara häxa som efter flera år sedan blivit bortjagad från staden så nu hatar hon alla människor som inte är dem själva.
Äntligen får vi se Krösus, mer Krösus hörrni
 
Om Sorkarna nu river dammen så är dock hållhaken att resten av staden ödeläggs vilket inte Bamse kommer tillåta och gör motstånd men mitt i planeringen upptäcker Krösus häxornas gömställe och övertalar dem med lögner att Bamse hatar häxor och är ondare än Hitler sånu är det Bamse vs trolleri.
Film Theory, Lille-Skutt closet gay?

Hej Markus heter jag och jag är för tillfället 26 år (och singel, hej tjejer) och jag har nu idag sett, inte bara 1, utan 2 Bamse filmer  och det är i denna som sossepropagandan verkligen skiner men vad gör det när budskapen är vänliga och gör inte en fluga förmnärd. Bamse är tillbaka med Lille Skutt och Skalman men det är även Bamses barn och många andra araktärer från serierna, ja jag vet det eftersom jag oftast väljer att läsa Bamse över skvallerblaskorna när jag är hos tandläkaren så jag är uppdaterad om mycket Bamselore. Reinar räv, förra filmens skurk med Magnus Härenstams röst är ingenstanns att bli sedd men Krösus sork gör en efterlängad storfilmsdebut som filmens mest underhållande karaktär och det enda som jag verklien vill klaga på är att häxan  är för dum nog och inte märka att Krösus uppenbart ljuger, jag tror till och med barn på 2-3 år kan uppfatta att han snacka goja, Jag gör mest bara dessa filmer för Filmfett behöver bli lite mer PK och locka läsare och alla älskar väl för i helvete Bamse?  Storyn är kliché om ett missförstånd och en uppenbar vart historien ska ta vägen men en liten småkuslig scen där alla stadens vuxna hypnotiseras bort från staden men nja, filmen är inte jättebra men tror barnen gillar den men själv sitter man mest å kollar på klockan, animationen är bra och manuset är välgjort men en uppenbar tvist mot det bättre gör fiilmen en aning utdragen och helt ärligt är inte häxan eller hennes dotter något att ha men i en tidig scen lär sig häxans dotter att man inte ska mucka gräl för då får du stryk av bamse vilket indikerar att hela staden är fångar och egentligen rädda för Bamse, this is gettiing deep. Som tur är filmen rätt kort men det är tur ioturen då den absolut inte behöver vara längre. Bamse och häxans dotter får 2,5/5 Guldkameror
 
Markus