0

Action Jackson

Carl Weathers. Mannen med musklerna och dom små, gulliga ögonen. Pappa Älskar Film ser denna snubbe, och denna film som guds andedräkt. Så när jag hittade den på NätFlicks så tänkte jag att det var dags att ge filmen ett försök!
 
Regissören är en stuntman som tidigare var med Weathers i Rovdjuret (Predator)
 
Några skitsnabba lönnmördare är jävliga på att sopa mattor med deras offer! Dom härjar och dödar till synes oskyldiga offer utan någon hänsyn. En f.d polis, Action Jackson, spelad av Carl Weathers råkar bli indragen. Trots att han blev delegerad. Hans största misstanke är att mannen som han gav falska anklagelser till, Dellaplane, är ansvarig för dessa mord. Men Dellaplane är "man of the year"! Och därav måste Action ta bakvägen till Dellaplane...genom att bekanta sig med hans fru spelad av Sharon Stone!
 
"How do you like your ribs?"
 
Storyn i filmen är...sådär. Väldigt lik Dödligt Vapen 2 som jag fucking älskar!!! Men i alla fall. Back to Action Jackson. Visst är det nice som fan att Carl Weathers fick huvudrollen efter år som birolls-skådis. Och han levererar. Cool och lugn som satan, i kontrast till hur extrem han är i våld och slag. Hoppar på tak på taxi-bilar och kastar en snubbe GENOM ett fönster till grannens fönster. Aldrig sett det på celluoid.
 
Filmen är ball, med skön attityd och många skådisar. Robert Davi, Sharon Stone, Vanity och Bill Duke. En actionfilms actionfilm.
 
3,5 av 5 guldkameror.
 
Robin