0

Total Recall (2012)

Ibland vill man bara köra en spik i höften och låtsas som ingenting. Ibland vill man bara se en remake på sin favoritfilm. För vem vet? Den kan ju ha något nytt att komma meeeed HEEELP MEEE!
 
 
Det finns bara 2 kolonier på jorden efter kärnvapenkrigen. Och båda är kopplade till varandra via en stor hiss som passerar jordens kärna. Coohagen är ledare på en en av dessa städer. Colin Farrell spelar en sad-sack som heter Douglas Quaid. Han är en nolla som drömmer om ett bättre liv och med hjälp av företaget Recall lyckas han få minnesimplantat. Innan dom installeras så ballar allt ut och det visar sig att Quaid är en hemlig agent och blablabla, Coohagen vill döda honom!
 
Cranston som Coohagen....och dom failar med att använda honom bra...
 
Läs bara recensionen om du sett orginalet av Paul Verhooven, för det går fan inte att sammanfatta denna skitfilm annars. Douglas Quaid gör en min hela tiden. Ser ut som en gubbe som låtsas vara impad att hans systerson gör "magitrick" med kortlek. Och han är en sådan sadsack att det är fysiskt omöjligt att denna Quaid ens kan ha umgänge med en sexig donna och en snubbe från jobbet. Vill ni ha referenser till orginalet? Vad sägs om..."Two Weeks", "tågresa genom öde landskap", "you are not here, you are back at recall" och vem kan glömma "the chick with three boobs". Yup...inklämd i en film för att påminna oss om den bättre varan.
 
 
Vi får en cool stadsmiljö som skulle passa Dues Ex eller nått liknande. Men vi får ingen resa till Mars, inga mutanter, inget överdrivet "fuck ém" från Coohagen, ingen "five kids to feed" och verkligen ingen "Hey, Benny...SCREWWWW YOUUUU!". Istället får vi Colin Farell och hans ögonbryn i 2 timmar.
 
Effekterna skulle vara bättre i måttliga mängder. Men allt ser fan degigt ut i varenda jävla actionscen! Och hela JÄVLA FILMEN ÄR EN ACTIONSCEN! Orginallet hade små fighter och scener här och där. Men inget extremt.
 
 
Vi får ingen Michael Ironside heller vilket gör mig vansinnig och ledsen i ögat. 
 
1 av 5 guldkameror och en påse gummibjörnar med smak av ärtsoppa.
 
Robin