0

The Muppets Take Manhattan

Kermit och gänget går nu på collage och där har de en varaityshow som folk älskar så mycket att folk tycker de passar på Broadway och vips, så är de i New York för att pitcha idén om sin Musikal till producenten Mr. Martin Price. Pjäsen handlar om ett gäng ungar som kommer till New York som får sjunga och dansa på Broadway..... vänta lite....  Allt verkar gå jättebra, Mr Martin älskar iden men de måste hosta upp 300 dollar vardera om de ens vill börja öva. mr. Martin visar sig vara en bedragare
Hörrni....det är hopplöst....

När pressen bir för stor för Kermit som gruppens ledare så gänget bestämmer sig för att ljuga för Kermit  och säga att de fått andra gigs så truppen sepererar och alla går seperata håll så Kermit tar jobb på ett café där han blir buddy buddy med Jenny som också har Broadway drömmar. Snart får Kermit massa brev från sina vänner, men har de lyckats bättre på egen hand?
Yo who the fuck are you guys??

Det tog mig tills nu att förstå att alla mupparna filmerna förutom de sista 2 är stand alone rullar utan flöde genom serien. Det sker mycket mer i denna.... redan i början ser vi ett gisslandrama och snutar är involverande och en kvart in har vi redan haft 2 låtar mer minnesvärda än alla nummer i Muppet Caper. John Landis tittar förbi i en skum scen....nu vet ni det. Manhattan.... är en uppdatering över Great Caper i de flesta element, musik, story och humor, helt klart mer sevärd och karaktärerna i bakgrunden såsom Scooter och Rowlf med flera får mer tid att skina då de mest var rekvisita i Caper. Det finns inte så mycke mer å säga att det är en uppdatering över sin föregångare och i samma klass som första Muppet filmen. The Muppets take Manhattan får 4/5 Guldkameror.
 
Markus