0

The Muppets most wanted

 
Till mupparnas förvånelse så slutar kameran inte rulla efter förra filmen är slut vilket endast betyder en sak...SEQUEL! Ricky Gervais ger dem idén om att handlingen ska vara en world tour i rollen som Domenick Badguy som tourmaneger. Men ödet har andra planer då mästerboven Constantine flyr från ett av Rysslands mest övervakade gulags och ringer sin nummer 2. ....Badguy. Touren kickar igång, i Berlin som första stopp. I Berlin börjar Domenick bestämma, styra och överstiga Kermit i rangordningen och han känner sig snart utbytt....  på tal om utbytt, vet ni vem Kermit är identiskt lik? Constantine, världens farligaste groda, ett faktum Constantine utnyttjar.
"A heartwarming lesson about sharing or waiting your turn or the number three."
 
Snart har Kermit och Constantine bytt plats och Kermit hamnar snabbt i fängelse och sickas till Gulagen i ryssland medans Constantine övar på att vara kermit men endast Animal kan se skillnaden.  Constantine och Domenick förklarar sin ond aplan i sång om att sno en värdefull tavla och till sist kronjuvelerna av england, men den störasta skillnaden mellan Kermit och Constantine visar sig vara att Constantine har scenskräck. I ryssland Har kermit livets helvete. Kommer Kermit och Constantine hamna där de båda hör hemma? Kommer detta vara slutet för Mupparna för evigt?
"Pull yourself together, man! Stop crying! We're only saying our final... farewell."
 
Fokuset är där det ska vara, på mupparna, Walter är mer eller mindre en mindre sidofigur, Stanton och Wilfred har mer repliker än förra filmens hjälte. Constantine är mupparnas första mupp skurk och det roliga med han är att han spränger allt utan att kolla på explosionen men holy shit, vi får se något vi nästan aldrig ser nu förtiden...Kermit som förbannad, dude! han är rolig men även bestämd....dude...När jag först såg Muppets Most Wanted så var den bara ok, men den har fan växt på mig, Constantine är en rolig skurk och se han tala ner på Kermit som en simpel förskole lärare är kul. Ricky Gervais är...inte dålig men han är inte rolig i denna film men som tur är blir det inte överdrivet mycket med han i fokus men Constantines försök att vara Kermit är nog det bästa med filmen och det som får mest skratt från mig God damn it, Jag tror denna är bättre än förra filmen, ett faktum jag inte var beredd på att uttala... Kermit Most Wanted får 4/5 Guldkameror... Tänk vad bra de blir ibland fast man var beredd på en medelmåtta upplevelse.
Markus