0

The Muppet Movie

 
Vi börjar väl denna vecka med första filmen? Och denna utspelar sig innan Muppet Show slog på stort på tv och vi hittar grodan kermit i sitt träsk spelandes med en guitarr och en dag kommer en vilsen Dom De Luise som spelar en Hollywood agent som ger Kermit drömmar om att göra miljoner av människor glada. Så Kermit cyklar iväg men stannar vid ett mysko café där han möter den misslyckade komikern Fozzie Bear.
"Someday we'll find it, the rainbow connection. The lovers, the dreamers, and me."

Ett barbråk senare blir Kermit och Fozzie vänner och ger sig båda av mot Hollywood med en snabbmatskedje chef med fokus på grodben förföljer dem under filmen för de vill göra reklam med Kermit. Resan fortsätter och på vägen hittar de ett band i en övergiven kyrka, fler kändisar, stuntmannen Gonzo, men varje akt behöver en stjärna och Kermit tror han hittat inte bara sin stjärna utan också sitt livs kärlek i grisen...Miss Piggy.
"Life's like a movie, write your own ending..."

En sak Mupparna alltid gjort bra är kändiscameos och deras första storfilm är full av dem med allt från Steve martin och Mel Brooks till Bob Hope, Richard Pryor och Madeline Kahn (allt som fattas är Gene Wilder) och många många fler. I rollen som filmens huvudskurk ser vi Charles Durning bara det gör filmen bättre. Muppets filmen är jävligt go, musiken är allt från svängig till hjärtfylld och histrien är full av Muppets lore som vi inte visste att vi behövde veta och jag hade nog sagt att filmen ine behövt sina kändis cameos för att vara intressant men jag hajjar de, det är en stämpel av muppers filmerna. Holy shit de fick buktalarlegenden Edgar Bergen at tta tillbaks sin karaktär Charlie Mccarthy på stora duken efter att varit med i ett avsnitt från tv serien. MMuppet Movie är en jävligt rolig road Movie där alla karaktärer får skina och varje karaktär gör saker de aldrig tidigare gjort vilket krävde genialt tänkande som att få Kermit på cykel eller Fozzie dansandes,  Se skiten för det är en jävligt bra början på ett filmmaraton på 8 filmer men vi här på Filmfett kommer bara se 7.... men tills dess får första Muppets filmen 4/5 Guldkameror.
 
Markus