0

Muppets Treasure Island

Mupparnas julsaga var baserad på en bok....  i snöiga England....  nu kör vi ett liknande koncept fast med ett mer tropiskt klimat och vi kan även göra skolbarns läxor mycket lättare med en bra film baserat på en ganska tråkig bok....JUST DET JAG SA DET! SKATTKAMMAR ÖN ÄR EN TRÅKIG BOK! STÄM MIG!
 
 
För många Många år sedan begravdes den största skatten någonsin utav en av de hemskaste pirater någonsin vid namn Kapten Flint. Historia blir myter, myter blir legender, en legend som ett fyllo gärna drar på en bar där föräldralöse Jim Hawking jobbar med sina 2 vänner Rizzo och Gonzo som gärna vill ut på äventyr. Fyllot berättar att man ska se upp för den enbente mannen, en man även den brutala kapten Flint fruktade. En natt blir fyllot som visar sig vara ingen annan än Billy Bones mördad och kartan till århundrandets största skatt mördad, Hawkings café nerbränt så Hawkings och hans vänner drar till en sponsor som fixar ett skepp (i ett nötskal egentligen är det en större pärs än så)
"Upstage, lads. This is my only number."

Nu med skepp, karta och exakt allt de behöver så får Hawkings och company jobb som skeppsråttor och det är här vi möter Tim Curreys Long John Silver som GASP visar sig ha ett enda ben men som diggar Hawkings, och sist men inte minst Kermit han själv som Kapten Smollett.
"He died? And this is supposed to be a kids' movie."

SHIVER MY TIMBERS SHIVER MY SOUL DET ÄR SÅHÄR MAN BÖRJAR EN FILM! Så storyn är precis som en julsaga, härmad med mupp-tvisten, och jag är tyvärr den där jäkeln som endast tycker att Skattkammarön är underhållande med en tvist såsom att den är framställd av mupparna eller att den utspelar sig i rymden. Jim hawkins här spelad av kevin Bishop är en helt okay barnskådis men han och till och med mupparna dem själva är överskuggade av en kraftfull och mäktig kraft som gör varje fil(mupp)levelse (ser ni vad jag gjorde där?) en hel del bättre, Tim Currey i rollen som long John Silver, bara det var bland det klokaste val någonsin. Miss Piggy dyker upp som Ben, den man som John Silver och hans besättninglämnade på ön för år och dagar sedan och ...ja...Miss Piggy är Miss Piggy...  Personligen så än en gång, är nog detta min favorit version av filmatiseringarna av sagan, Skattkammar planeten och Treasure Island från 1990 med Charlton heston och Christian Bale som är den enda "sanna" versionen jag sett av filmen är inte dåliga men allt blir roligare med mupparna och denna har bättre sånger. Mupparnas Skattkammarön är inte lika bra som En Julsaga men den innehåller mer äventyr och är en av de bättre Mupparna filmerna och bjuder på spänning, en lärorik resa om ett av litteraturens mest kända verk och tillskillnad från Julsaga passar denna hela året om. Mupparnas Skattkammarön får 4/5 Guldkameror. Det är ett roligt äventyr helt enkelt.
 

Markus