0

Ghost Town (1988)

Innan vi dyker ner i dagens film vill jag ge lite backstory kring Charles Band. Han är skaparen bakom Full Moon Features, som skapade direkt-till-VHS produktioner som Puppet Master. Vissa gillar verkligen hans verk, men personligen tycker jag dom är ganska tråkiga. Men innan dess fanns Empire Pictures som han jobbade för. Dom har bland annat producerat den suveräna Re-Animator.
 
 
Nu tar vi en titt på dagens recension av Ghost Town. En film som verkligen har ett magiskt häftigt omslag. En av de vackraste omslag jag beskådat, men hur är filmen?
 
 
Ghost Town berättar om polisen Langley, som letar efter en försvunnen kvinna mitt i ingenstans. I ett ökenlandskap inser han att något är väldigt konstigt. En spökryttare skjuter sönder hans bil som sedan börjar brinna och ett nergrävt lik vaknar till liv och varnar Langley om spökryttaren. Värre blir det då han hittar en spökstad från western-eran, som verkar bebos av diverse spöken och andar, terroriserade av ryttaren.
 
 
Filmen har en sjukt bra story. Första kvarten är som en dynamit. Bilen som exploderar, den jagande spökryttaren och en sandstorm som kidnappar kvinnan. Allt tillhör element jag borde älska. Sedan blir det händelselös skräp. Det händer fan ingenting och känns som att all budget lades på filmens intro. Som vanligt med Charles Band så når filmen aldrig riktigt fram vilket gör att jag personligen blir trött väldigt snabbt. 
 
Skurken Devlon är lite obehaglig och filmen har en bra grund. En remake hade nog kunnat vara mer händelsefylld. Men tyvärr faller Ghost Town mest i sin händelselösa prestation från mitten av filmen till finalen. Trist som fan på ett sånt coolt intro och ett sådant vackert omslag.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin