0

Dick Figures the movie

Om du har sett Dick Figures serien så känner du Blue men har du någonsin undrat hur Blue och hans bästis Red träffades? Det är just det filmen börjar med då Blue som ung grabb är en ackward snubbe med en mobbare å en crush på Pink, alltså rosa på engelska inte att han har pissfetish. En dag när Blue blir mobbad dyker Red upp i en astroid och slår ner alla mobbare och det är genast en snabb vänskap där Red alltid är den coola och Blue får ta sidekick rollen men i High School slutar det med att Blue å Pink är ett par medans hans roommate Red är en slacker loser. Blue har lovat Pink den bästa födelsedagspresenten nånsin vilket är en lögn så Red tar med sin vän till Raccoon....en talande tvättbjörn med japanskbrytning som berättar hur han gick ut i klig en innan det gav han sin flickvän en rotusbromma (han talar så i hela filmen) innan en ond krigsherre åt upp henne, i sitt raseri tog han sit tlegendariska svärd och dödade krigsherren men under striden förstörs inte bara svärdet utan hela Hapan och Blue och Red skickas till japan för att hitta svärdet igen då Raccoon blivit bannlyst från landet.
 
"The guns have guns!"

Blue och Red ger sig ut för att hitta Raccoons son Son-San men resan dit är lång och börjar med att våra 2 hjältar smyger ombord på en partykryssning. I japan är kulturkrocken gigantisk och japansk kultur får sig en rejäl känga men med karta i hand  hittar de Son-San som pekar dem mot det berg där svärdet finns men bara handtaget hittas.och en karta visar att endast en del finns i japan, de andra 2 delarna finns i Amerika och i Europa.Men den där krigsherren som Raccoon slogs mot återvänder och ger sig ut på att hitta vem som än har svärdet. Kommer Blue få fram den perfekta presenten till Pink? Kommer krigsherren erövra världen? Hur i helsike har jag missat den här serien?
 
"Oh my god, all those animes were documentaries...."

Baserat på en youtube serie från Mondo Media, samma studio som gav oss Happy Tree Friends och Baman and Piderman som leverar en frat liknande komedi. Jag har lovat Robin att ge fan i å bli allt för vetenskaplig eller snacka för mycket om anatomin av djur eller människor men jag måste fråga, vad avgör färgen på n dick figure i det här universumet? Är det slumpmässigt? Är det när en mamma Dick Figure som råkar vara röd  å en Pappa Dick Figure som råkar vara gul älskar varandra å skapar en Orange Dick Figure? eller blir Dick Figuren Röd eller Gul som det ibland är med barn vars föräldrar har olika hårfärger? Århundrandets mest onödiga fråga jag vet men det är sånna frågor som poppar upp. Vi fick även en bra Ninja Sex Party låt som spoilar filmen men är värd å ta sig en titt på.Flashanimation är en rätt tråkig animationsform men här lyckas de bra, de kan ge mycket liv i streckgubbar och trots att färg är en rikedom de inte unnar sig i denna film känns världen endå full av liv och färgglad. Du ska veta att filmen även har så mycket roliga citat att det var det värsta filmen genom Filmfetts snart 7 år långa resa att hitta de bästa att ha med i citat rutorna under bilderna.Filmen är från XXXX och har åldrats rätt bra förutom att en av karaktärerna är ett rage face, minns du dem? Jag ska vara ärlig, jag garvade, mycket, och ofta, det är mest random humor och plötsliga skämt, som en billig jumpscare i skräckfilm fast komedi motsvarigheten. Dick Figures the movie är en underhållande film som man kan njuta av trots att man inte sett serien, den är rolig, äventyret är välgjord trots dess minibudget så har den lyckats jävligt bra att göra en bra film och jag om nån hoppas på en sequel eller att gänget bakom filmen åtminstone hjälper till med Happy Tree Friends filmen jag drömt om så länge. Dick Figures the Movie får 3,5/5 Guldkameror.
 
Markus