0

Toy Story 3

Trilogin avslutas med den tredje och sista filmen. Visst, det kommer ut en fyra i Augusti, men just av dessa tre filmer så är det den sista...som ni ser i siffran i slutet av titeln.
 
 
Åren har gått snabbt i leksakernas värld och Andy är 17 år. Han ska snart flytta från sin mor till en skola och har knappast någonsin rört sina leksaker i sitt rum. Mr Potatohead och de andra leksakerna är redo att påbörja ett nytt liv på vinden. Eller som bortskickade till Sunnyside dagiset. Men för Woody är sanningen för bister att bita tag i. Värre blir det då dagiset blir som ett fängesle för leksakerna som gör allt dom kan för att få en bättre tillvaro. 
 
 
Filmen är djup och sorgsen. En mer tragisk animerad film får man nästan leta efter. I alla fall i Pixars fall. Vi har alla varit unga, vuxit upp och glömt bort vilka vi en gång i tiden var. Vi har alla varit nostalgiska av tankar på barndom och glass. Men ibland måste man ta steget ut genom dörren och in i verkligheten. 
 
Toy Story 3 väger som mest i dessa ämnen. Den väger som sämst i action-scenerna som pågår lite för länge i min smak. Men med ett fint budskap och sorgset slut så blir det en värdig avslutning på Toy Story sagan! Även om vi egentligen får en 4a precis runt hörnet!
 
3,5 av 5 guldkameror.
 
Robin