0

Toy Story 2

Här på FilmFett sörjer vi fortfarande Rutger Hauers bortgång. Men livet måste och bör gå vidare. Så det är just det vi gör. Med Toy Story 2!
 
 
Woody är en ganska sliten leksak. Väl använd av Andy genom åren som gått. Och hans största rädsla är att Andy kommer sluta leka med honom. En dag finns det en loppis i grannhuset och Woody råkar av misstag hamna i säljhögen. En av kunderna råkar vara leksaks-samlaren Al som stjäl Woody! Resten av leksakerna ger sig ut på en epsik resa för att frita Woody.
 
Nu får vi se filmen ur 2 vinklar. Woody som hamnar bland liknande leksaker som han själv och inser samlarvärdet just Woody råkar ha! Han är nämligen en jättekänd och svårhittad leksak. Han hittar även 2 nya vänner i form av den härligt hyperaktiva Jessie, hästen Bullseye och Stinky Pete. 
 
 
Andra vinkeln blir ur hans vänners resa i att frita Woody från den knubbiga och exalterande Al. Al spelas av Newman från Seinfeld och påminner extremt mycket om denna egoistiska och komiskt onda karaktär alla lärt sig att hata.
 
Detta är lätt den bästa filmen i serien. Saker utförs rapt och ändå på ett spännande sätt. Vissa filmer har tendenser att dra ut på scener ibland. Men Toy Story 2 håller sig enkelt och konkret på alla sorters sätt och vis. Det är oerhört mysigt att se tv-progammet Woody härstammar från, samt att kunna se hans vänner försöka rädda honom. Älskavärt!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin