0

The Deep

Vad döljer sig i havets botten? David och Gail beslutar sig att undersöka detta när de dyker ner under vattenytan i Bermudas rev. Och där hittar dom ett skeppsvrak, Goliath. Med mystiska hemligheter. En medaljong från en gammal era. Väl på land får det semestrande paret beskymmer i form av en haitisk man, Cloche. Och hjälp av en dyk-expert, Treece, till att upptäcka mer om vrakets hemligheter.
 
 
Jag är ingen fan av djupdyke. Eller vatten...eller vågor. Fan, jag håller mig borta från stranden om jag kan! Dock attraheras jag av dess okända. Bläckfisk-gudar eller annat otygg. The Deep handlar mest om dykning under vattenytan. Ner till dess botten. Och de hemligheter ett rostigt vrak kan innehålla. Och för ovanlighetens skull fungerar det!
 
 
Låt mig hylla filmens magiska omslag! Kolla in godbiten! Så jävla läcker! Enkel och bra. Precis som filmen. Filmen är en thriller med mystiska hemligheter och snyggt foto. Undervattenscenerna är magiska och för tankarna till en Thunderball. Fast den filmen är bara långtråkig och seg. Denna har spännande händelser, hajar och lönnmördare. Det har iochför sig även 007s äventyr. Men denna fungerar bättre okej?
 
Nick Nolte, musik av 007-legendaren John Barry samt Robert Shaw från Hajen och 007-filmen From Russia With Love. Kort sagt, en bättre James Bond film!
 
4/5 guldkameror.
 
En äkta nagelbitare!
 
Robin