0

Star Wars: The Last Jedi

Episode who gives a fuck! Star Wars: The Last Jedi är omtalad av flera anledningar. Ingen av anledningarna är bra.
 
 
Efter förra filmen så vaknar Finn upp ur sin koma och inser att Ray är försvunnen från rebellernas bas. Hon har just hittat Luke Skywalker på sin egna privata ö mitt ute på en planet i ingenstans. Och han vägrar assistera henne med att bli en upplärd Jedi. Skurken Kylo Ren har börjat få mysko drömmar om Ray. Visioner där båda kan kommunicera och se varandra trots att dom är ljusår ifrån varandra.
 
 
Storyn i filmen är jävligt dålig. För den håller ingestans. Det enda som är "drivkraften" bakom filmen är hur rebellerna hamnar i en rymdjakt där skurkarnas jaktplan jagar dom genom rymden. Och rebellerna tvingas leta efter nån gizmo som får dom köra snabbare eller nått. 
 
The Last Jedi hoppar mellan en massa kortare historier med alla karaktärer. Men det hela är flummigt uppbyggt. Luke Skywalkers skådis, Mark Hamill, har varit öppen om hur kritisk han är mot filmens innehåll och hur dålig hans roll blev. 
 
 
Kylo Ren har cykelspår i nyllet, byxor som sitter för långt uppdragna och är ändå den mest intressanta nyskapade karaktären i filmserien. BB8, som är en robotmedhjälpare är identisk som R2D2...så varför ha med honom alls? Luke mjölkar nån jävla varelse och nakenkatter springer runt i nått casino i en scen som känns väldigt onödig. 
 
Allt som byggdes upp i Force Awakens var nice. Men det kan ni skita i nu för detta blev pannkaka alltihop. Vette fan om den ens ligger i samma liga som episode 1 till 3.
 
2 av 5 guldkameror. Bara för den nästan är komiskt dålig.
 
Robin