0

John Wick: Chapter 3 - Parabellum

Vår kostymklädde kompis John Wick har en jävla dag framför sig. Hela världen (som tydligen kryllar av lönnmördare) jagar honom för priset på hans huvud som stiger för varje minut. Och försöker man hjälpa John så kommer man få kokt stryk med kula i pannbenet som avslut. Så han har ingen att vända sig till. Samtidigt får hotellet från förra filmen ett besök. Besök av en kvinna som gör ALLT för att John kommer vara död inom loppet av några timmar.
 
 
John Wick Chapter 2 slutade på ett sätt som man aldrig skulle kunna göra uppföljare på. Hela jorden mot en kille? Hur skulle man kunna följa upp det? I Chapter 3 - Parabolantenn försöker man. Och det är batshit crazy.
 
 
Vill ni se coola fighter och stunts så får ni det i en story som är sjukt bisarr i sin ologiska tanketeknik. En man mot hela världen? Bokstavligen talat? John använder en mördare som testdocka för sina kast-knivar erfarenheter i en komisk scen som fick hela biografen att skratta. Och det är just det filmen är. Hoppar den hajen? Nej, den tar med sig hajen till yttre rymden, gör en operation och sliter ut dess inävlor innan den frontalkrockar med en lastbil och landar på jorden igen. 
 
 
John Wick 3 är helt bananaz. Och visst är det underhållande. Men i min smak är det lite för mycket. Däremot så vill jag se 4an och eventuellt 5an. För hur kan man toppa detta? Chapter 2 är dock betydligt bäst hittils i trilogin.
 
2,5 av 5 guldkameror.
 
Robin