0

Robo Vampire

2 narkotika snutar är på uppdrag i djuneln där de tagit en av knarkkungen Mr. Youngs (som ser ut som en ung Werner Herzog medans han filmade Fizzcaraldo i jungeln) henchmen till fånga men när mannen ska visa ledtrådar till Mr. Young tar han de 2 poliserna till ett hemligtställe där en vampyr väntar på att få bita en stor del av deras inre organ.Men Mr. Young har en rival i Mr. Tom Wilde som gör livet svårt för den onda knarklangaren men det visar sig att Young är den som kontrollerar vampyrerna, eller han är bästis med den munk som kan kontrollera dem och hindra dem. Vi får träfa Sophie, en undercover snut som gömmer knark i en get. Prästen som kontrollerar vampyrerna får problem då en av vampyrernas förra älskare hindrar dem från att utföra ondska men prästen föreslår giftemål mellan flickan och vampyen så de båda kan vara tillsammans i efterlivet.  Under förberedelserna blir prästen och hans hejdukar attackerade av Tom Wilde (ja visst ja, filmen har en hjälte) och det blir en shootout men i denna shootout/vampyr fight dödas Tom....av en vampyrs fyverkerihänder.
"Bless our drugs"

Toms död får en av hans översittare att ta Tms kropp å bygga en robotisk supersoldat.....detta samtal behandlas som om de väljer rosor till begravningen och inte en stor moralisk fråga som kostar miljoner av dollars att utföra. Knappast en minut senare lever RoboTom och mycket snabbt ger han sig ut i jungeln för att bekäma vapensmugglare men även rädda Sophie som befinner sig i hjärtat av skurkland och vars hemliga identitet avslöjats.Hur mycket av filmen är egentligen Hongs film? Kommer Robotom rädda dagen? Kommer Sophie våldtas i fängelsecell?
Man är frestad att ladda upp ett klipp där man lägger till mario skutt ljudeffekter...

HOLY shit, Det jag inte visste med denna film är att det inte är vilken film som helst, det är en Godfry Ho film! En snubbe Cinema Snob gjort känd med sina videos om Hos hysteriskt dåliga filmer som nästan varenda en är sevärda och perfekta för den som älskar billig hong kong action och jag tror seriöst ingen i hela världen älskar ordet och temat ninja lika mycket som Ho då han har gjort fler ninja filmer än Robin reviewat filmer på Filmfett. Bland några av hans bästa finns Golden Ninja Warrior och Challange of the ninja. Men vad får vi för Ho film?`En film full av ninjor? en halv film som är inklistrad med någon annan film (något Godfry Ho gjorde mer än hälften av gångerna) eller en hel ny orginell film? 2 filmer, en som jag inte vet vad det är men handlar om en knarkaffär medans den andra halvan är filmad av Godfry Ho han själv, den halvan med vampyrerna och är helt orginell, eller ja, den lånar mycket av Robocop, en snut som dör å blir återbyggd för att stoppa droghandel men att ha udda vampyrer som skuttar runt samt tål solljus och kan judokaratechop samt traditionell honhkong dubbning som inte matchar en enda procent. Vampyrerna matchar mer den asiatiska varianten än de traditionella Dracula ärketypen från Europa och Amerkansk media men varför de skuttar vet jag inte.Det bästa med filmen? fighterna och ljudeffekterna såklart, och precis som alla andra hongkong rullar är dubbningen så dåligt att det blir hysteriskt roligt samt den överdrivna nivån de tar Robocop delar ifrån krossar gränsen att vara " ugh det där stal dom" till fuck yeah I dont give a fugg if they stole it", det blir som en parodi som funkar galant pga hur dåligt gjort den är. Älskar du dåliga filmer är detta ett måste då det kan vara en av Godfry Hos bästa och mest Ho-iga film då kvalitén skiftar beroende vilken film de använde i filmen och Robocops dräkt ser så förfärlig ut att den är skrattretande. En fantastisk kalkonrulle helt enkelt som ses bäst i sällskap med någon som delar lika dålig filmsmak som du. Robo Vampire som faktiskt inte har några robotvampyrer i sig utan robotar och vampyrer får 3/5 Guldkameror.
 
Markus